Waarom een lange wandeling je helpt te ontspannen.

Een wandeling maken is een van de weinige zaken waar we nu nog de deur voor uitgaan. Wat is eigenlijk het nut van een wandeling?

Auteur: Astrid Gobardhan

Bewegen is goed, dat weten we allemaal!

Maar de meesten van ons denken hierbij dat ze elke dag naar de sportschool moeten en dat ze veel inspanning moeten leveren om het gewenste resultaat te krijgen. Dat is zeker zo als je wilt afvallen of als je je spieren wilt versterken. Maar los daarvan heeft ons lichaam beweging nodig en die behoefte van je lichaam kun je prima vervullen door bijvoorbeeld elke dag even te gaan wandelen. Je bent dan ook in beweging. En door buiten te wandelen adem je ook nog eens frisse lucht in, wat heel fijn is voor je longen.

Samen of alleen?

Je kunt er voor kiezen om samen met iemand te wandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om in je eentje te wandelen. Ik merk dat als ik in mijn eentje wandel, ik echt tot ontspanning kom. Als ik wandel, probeer ik er een meditatieve wandeling van te maken. Dit doe ik door bewust met mijn aandacht naar de onderkant van mijn voeten te gaan bij elke stap die ik zet. Op die manier ben ik mindful en dus in het moment. Ik kan dan veel meer genieten van de natuur om mij heen en kom dan veel meer tot ontspanning.

Burnout en spanning dan naar buiten.

Toen ik in mijn burn out zat maakte ik er een gewoonte van om vroeg in de ochtend te gaan wandelen. Dat is echt een traktatie voor je hoofd kan ik je vertellen! Het is dan heerlijk stil buiten en de lucht die je inademt zit vol met frisse lucht. Wist je dat je er ook van kunt afvallen? Als je namelijk met je lege maag buiten loopt in de ochtend, spreekt je lichaam je vetreserves aan. Het is echt een aanrader.

Stimuleer je spijsvertering.

Het is ook heel goed om een wandeling te maken na je avondmaaltijd. De wandeling stimuleert je spijsvertering. Het voorkomt ook dat je in een dip komt na je avondmaaltijd. Dus als je last hebt van dufheid na het eten, ga dan na het eten lekker even naar buiten voor een wandeling. Ook na je lunch. Je bent dan direct af van het duffe gevoel.

Ga iedere een wandeling aan van 30 minuten of het nu mooi weer is of slecht weer. Loop even een ommetje ;-)

Over Astrid Gobardhan
Ik help je graag met meditatie volgens de wijze van Deepak Chopra. Daarnaast kan ik je helpen om je volle potentie te leven vanuit je hart.

Chopra Certified Meditation Teacher | Yoga Practitioner | Life Coach | Business Coach