Do-In Yoga de 2e basisstrekking: de maag- en miltmeridiaan

In deze blog neem ik je mee in de strekking van de maag-en miltmeridiaan.

Auteur Jaqueline de Vries

Deze strekking helpt je uit je hoofd te komen.

Klachten die gerelateerd zijn aan deze twee organen kunnen verzacht worden door deze strekking in te zetten. Ook klachten die langs de loop van de meridiaan lopen kunnen verband houden met deze orgaan energieën en dus dmv van deze strekking verzachten

Let erop dat je de strekking rustig en bewust uitvoert en dat je je eigen grenzen respecteert. Uiteraard zijn er allerlei variaties op deze strekking, wanneer je daarin geïnteresseerd bent dan verwijs ik je graag naar m’n reguliere Do-In lessen.

De maag-en milt energie is vanuit de Traditionele Oosterse Geneeswijze gekoppeld aan o.a:

 • – piekeren
 • – niet geaard zijn
 • – seizoen nazomer en iedere laatste 2 weken van een seizoen
 • – voorkeur voor zoet
 • – de kleur geel
 • – je mond

En klachten als:

 • – vermoeide spieren
 • – spataderen
 • – slechte adem
 • – boeren
 • – geestelijke vermoeidheid
 • – misselijkheid/overgeven


Let op
als je een hoge bloeddruk hebt, kijk dan deze video eerst helemaal af voordat je mee gaat doen.

Wie kan Do-In allemaal doen?
Do-In is voor iedereen die geïnteresseerd is in een goede gezondheid van lichaam en geest. Maar ook voor mensen die graag preventief willen werken aan hun gezondheid en zelf de verantwoordelijkheid willen nemen voor hun gezondheid.

Do-In is geschikt voor
alle leeftijden en je hoeft helemaal niet lenig te zijn om Do-In te kunnen beoefenen. Het gaat er in de strekkingen namelijk niet om hoe ver je in een strekking kunt komen maar dat je je energie “op stroom zet”. Zodra jij een strekking voelt komt er al beweging in je energie. Hoe klein die strekking er ook aan de buitenkant uit kan zien. Dus laat je vooral niet verleiden door te kijken naar hoe lenig een ander is, het zegt namelijk niets over wat er van binnen in jou gebeurt..

Over Jaqueline de Vries
Do-In teacher | Shiatsu masseuse | Voet- en handreflex masseuse

Jaqueline is een zeer ervaren Shiatsumasseuse en Do-in docente. Ze legt al haar passie en kennis in het helpen en begeleiden van mensen.