LEKKER ZUUR EN ONTZUREN MET EEN CITROEN 5 TIPS WAAROM!

Nu we weer het warme weer ingaan neem ik vaker wat citroen in mijn water, in eenvoud ligt de grootste kracht.⁠ Ik start mijn dag met een verfrissende & eenvoudige citroendrankje. Ik start dan heerlijk met ontzuren. Dit kan je gezondheid enorm boosten. ⁠Waarom dan eigenlijk?

Auteur: Radha Poeran

5 TIPS WAAROM CITROEN GOED KAN ZIJN?

⁠Spoelt toxines uit je lichaam als je er in de ochtend mee begint. Alles wat je gegeten en gedronken hebt wordt grotendeels in de nacht door je lever verwerkt. De lever speelt een belangrijke rol om ons lichaam te detoxen, oftewel het verwijderen van schadelijke stoffen. Je ondersteunt de laatste fase van het detox proces in de ochtend met dit verfrissende drankje. ⁠

  1. Boost je immuunsysteem. Citroen bevat onder andere vitamine C, een sterke natuurlijke antioxidant welke helpt om onze cellen te beschermen. ⁠
  2. DNA-herstel binnen 2 uur na consumptie. Gemiddeld krijgt ons DNA 800 klappen per uur o.a. door oxidatieve stress. Uit onderzoek blijkt dat de citrusvrucht het beste in staat is om DNA-herstel te stimuleren. ⁠
  3. Citroen is, in tegenstelling tot de smaak ervan, heel basisch dus ontzurend. Het helpt dus tegen het verzuren van je lichaam waardoor je minder ontstekingen zou kunnen krijgen en bijdraagt aan je fitter kan voelen!
  4. Het geeft ook gewoon een lekker smaakje aan je water waardoor je genoeg blijft drinken. Dus hydratatie is goed! Blijf water drinken.

Wil je ook een gezonde start van je dag?

Drink in de ochtend dan als eerste een glas lauw water met een halve geperste citroen🍋⁠ en ervaar zelf.

Bronnen: ⁠

Dr Michael Greger, how not to die Szeto YT, Chu WK, Benzie IF. Antioxidants in fruits and vegetables: a study of cellular Availability and direct effects on human DNA. Biosci Biotechnol Biochem.2006;70(10):2551–5.⁠

Wil je meer informatie over hoe je kan ontzuren met bijvoorbeeld een detox en wat het voor je kan betekenen en meer informatie over je darmen en herstel van je immuunsysteem.

Kijk de volgende webinar

Over Radha Poeran

Passie, humor, energie, deskundigheid en samen resultaten halen. Dat is waar ik voor sta. Mijn missie? Jouw energie laten stromen om een leven te creëren waar jij blij van wordt!

Vitaliteitscoach: Orthomoleculair therapeut – Natuurvoeding – Hormonen – Art of Breathing – Ayurvedisch Marmatherapie – SriSri Yoga trainer | Vitaliteitsadviseur bedrijven

Aanmelden voor nieuwsbrief