Groene detox smoothie

Deze gezonde detox smoothie zit VOL energie, vezels, vitaminen, mineralen en natuurlijke ontzurende & ontgiftende stofjes. Doe de ingrediënten in je blender. Voeg water toe als je de smoothie te dik vindt.

Tip: eet je smoothie met een lepel. De spijsvertering start in de mond met kauwen en inspeekselen van ieder hapje eten. Zo help je je spijsvertering de rauwe groenten goed te verteren zodat je optimaal de voedingsstoffen kan opnemen.

Recept groene detox smoothie.

Ingrediënten, het liefst biologisch, voor 1 groot glas of 2 kleine glaasjes.

  • 1 handvol verse koriander en munt (of andere kruiden naar smaak)
  • 1 kopje afgekoelde groene thee
  • 1/4 komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 handje spinazie
  • 1 dun schijfje gember
  • Vers geperst ½ citroen
  • Eventueel 1 geweekte dadel of 2 theelepels honing

Over de ingrediënten

Kruiden zijn een smakelijke bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten en worden in het algemeen ingezet om je gezondheid een handje te helpen. Van verschillende spijsverteringsklachten tot beter slapen. Daarnaast zijn het heerlijke smaakmakers ter vervanging van zout.

Groene groentes verwelkomt je lichaam graag door de ontzurende werking, naast alle gezonde stofjes natuurlijk. Ze helpen je lichaam een gezond zuur-base evenwicht te handhaven.

Meer hierover in mijn blog ‘zes goede redenen om te te ontzuren’.

Groene bladgroenten bevat ook chlorofyl. Chlorofyl kan gifstoffen aan zich binden en past daarom goed in een detox smoothie.

Waarom groene thee

Met een kopje groene thee vul je je antioxidanten aan (1). In deze tijd van hoge stress kunnen we niet genoeg antioxidanten binnen krijgen.

Tip: bereidingswijze groene thee en andere kruiden theetjes.

De ideale watertemperatuur voor groene thee is rond 75°C en 80°C. Zo voorkom je dat de gunstige werkzame stoffen (antioxidanten) gaan ‘koken’ of verbranden. Bij een te hoge temperatuur zal de thee meer tannine, ook wel looizuur genoemd, afgeven waardoor je thee een sterke bittere smaak krijgt. Je kan een kookthermometer gebruiken of je water koken en het 5 minuten laten afkoelen. Trek vervolgens je thee tussen 3 tot 5 minuten en als het is afgekoeld kan je het voor de smoothie gebruiken.

Bron: 1-www.medicalnewstoday.com/articles/277627

Over Radha Poeran

Passie, humor, energie, deskundigheid en samen resultaten halen. Dat is waar ik voor sta. Mijn missie? Jouw energie laten stromen om een leven te creëren waar jij blij van wordt!

Vitaliteitscoach: Orthomoleculair therapeut – Natuurvoeding – Hormonen – Art of Breathing – Ayurvedisch Marmatherapie – SriSri Yoga trainer | Vitaliteitsadviseur bedrijven