Hoe moet je mediteren?

Het is een vraag die ik regelmatig tegenkom. Mensen vinden mediteren vaak ingewikkeld. Hoe moet ik zitten, wat moet ik dan precies doen? Wat heb ik er allemaal voor nodig? Wanneer en waar moet ik mediteren? Dat is slechts een greep van de vragen die ik regelmatig krijg.

Auteur: Astrid Gobardhan

Mediteren is eenvoudig

Mediteren is eigenlijk heel eenvoudig. Zo eenvoudig dat we het lastig vinden. Mediteren is het tegenovergestelde van wat we de hele dag aan het doen zijn. We zijn vaak de hele dag bezig achter de laptop, telefoon. Tv of een ander scherm. Of we zijn allerlei to-do lijstjes aan het afwikkelen. En mediteren gaat over “niets doen”. Gewoon even helemaal niets doen. En dat vinden we lastig.

Kwestie van doen!

Het is vooral een kwestie van ‘doen’. Gewoon gaan zitten en mediteren. Hoe je zit maakt niet veel uit. Zeker als je maar voor een paar minuten gaat mediteren. Als je langer dan 5 minuten gaat mediteren is het belangrijk dat je zo gaat zitten dat je geen pijn krijgt in je benen of rug. Pijn leidt namelijk af. Als je al constant pijn hebt ergens in je lichaam,

Kijk dan even naar ‘Meditatie op maat’. Ik maak dan een persoonlijke meditatie voor jou zodat je ook dan kunt mediteren.

Hoe dan?

Je kunt op verschillende manieren mediteren. Je kunt een geleide meditatie doen, of focussen op je ademhaling, je kunt ook in stilte mediteren en bijvoorbeeld focussen op een mantra. Kijk wat bij je past. En dat kan je alleen door het uit te proberen. Begin met kleine stappen. Mediteer eerst een minuut, daarna 5 minuten. Daarna kun je uitbreiden.

Podcast met Astrid Gobardhan 1 minuut mediteren

Ervaar de meditatie van Astrid ze neemt je in een 1 minuut meditatie voor ontspanning en rust.

Podcast met Astrid Gobardhan

Hoe meditatie haar heeft geholpen in moeilijke tijden

Hoe vaak?

Het liefst start je je dag met een meditatie en sluit je je dag af met een meditatie. Veel mensen roepen dan direct: oh jee daar heb ik geen tijd voor! Deepak Chopra zegt dan: “mediteer 2x per dag tenzij je geen tijd hebt, mediteer dan vaker”. Probeer tijd te maken voor jezelf, begin met een paar minuten. Vaak zit je nog langer dan die paar minuten op je telefoon.

Test je kennis over mediteren.

Heb je twee minuten? Ontdek wat jou kennis is over mediteren.

Klik hier

Leer mediteren in 3 stappen

Wil je toch iets meer weten over mediteren na het lezen van deze blog?
Kijk dan naar deze online cursus ‘Leer mediteren in 3 stappen’.

In 3 eenvoudige en praktische stappen begeleid ik je naar je meditatie. Ik beantwoord ook de meest voorkomende vragen.

Over Astrid Gobardhan
Ik help je graag met meditatie volgens de wijze van Deepak Chopra. Daarnaast kan ik je helpen om je volle potentie te leven vanuit je hart.

Chopra Certified Meditation Teacher | Yoga Practitioner | Life Coach | Business Coach