Deepak Chopra – Mediteren helpt je door de Corona crisis

Deepak Chopra is sinds het uitbreken van de corona crisis veelvuldig in het nieuws geweest. In de Washington Post, CNBC, BCC tot aan de Forbes. Hij blijft het belang van mediteren benadrukken, juist tijdens de Corona crisis. Op de website van Deepak Chopra is een uitgebreid artikel te vinden over de effecten van mediteren en het belang van mediteren tijdens Corona.

Auteur: Astrid Gobardhan

Waarom zou je juist tijdens de corona crisis mediteren?

Je zou denken dat mensen alleen mediteren om spiritueel te groeien.

Mediteren heeft echter nog veel meer voordelen.

De belangrijkste fysieke voordelen van mediteren zijn het volgende:

  1. Je hartslag, bloeddruk en ademhaling zijn lager;
  2. Je endocriene (hormoon) systeem ontspant en normaliseert;
  3. Spierspanning wordt losgelaten waardoor er meer energie vrijkomt in je systeem;
  4. De stroom aan gedachten begint te vertragen, emotionele spanningen beginnen af ​​te vlakken en je kunt dingen duidelijker zien.

Tijdens de Corona crisis is angst onder de mensen enorm toegenomen. Dit levert stress op. Het mooie aan mediteren is dat elke keer dat je mediteert, het stress response in je lichaam afneemt. En hoe vaker je met regelmaat mediteert, hoe kalmer je wordt waardoor stressvolle situaties minder grip op je krijgen.

Daarom zou je juist nu tijdens de Corona crisis regelmatig moeten mediteren.

Deepak Chopra

Podcast van Astrid: Wat is mediteren?

Hier zijn 3 tips waar je direct mee aan de slag kan.

  1. Ga comfortabel zitten en sluit je ogen. Haal 3x diep adem in en blaas uit door de mond. Observeer 2 minuten je ademhaling. Als je gedachten afdwalen is het ok, wordt je dan weer bewust van je ademhaling. Probeer je ademhaling niet te controleren, maar enkel te observeren.
  2. Ga comfortabel zitten en sluit je ogen. Haal 3x diep adem in en blaas uit door de mond. Zet de timer aan voor 5 minuten en scan dan je lichaam met je aandacht per lichaamsdeel. Begin bij je tenen en werk zo door naar boven. Eindig met je kruin.
  3. Wil je iets meer diepgang? Doe dan mee aan de 21 dagen meditation challenge van Deepak Chopra. Deelname is helemaal gratis. Hier vind je meer informatie.

Ik heb ook een online programma gemaakt ‘leer mediteren in 3 stappen’. In 3 eenvoudige en praktische stappen neem ik je mee naar de start van je eigen meditation practice. Je krijgt er ook 6 Nederlandse geleide meditaties bij zodat je direct aan de slag kan met mediteren. Het enige dat je hoeft te doen is te luisteren naar mijn stem.

Over Astrid Gobardhan
Ik help je graag met meditatie volgens de wijze van Deepak Chopra. Daarnaast kan ik je helpen om je volle potentie te leven vanuit je hart.

Chopra Certified Meditation Teacher | Yoga Practitioner | Life Coach | Business Coach

Aanmelden voor nieuwsbrief