E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

  E-mail voor Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

   Als we aan gezond(er) leven denken gaat het vaak over afvallen. Maar vitaliteit is meer dan alleen afvallen. Het gaat over een gezonde leefstijl in het algemeen én op langere termijn.

   Afvallen, hoe doe je dat? Hoe blijf je op je juiste gewicht?

   WOW, dit werkt echt! Met dit programma val je GEGARANDEERD af. Geen JOJO-effect. Strak in je vel. Het geheim ontrafeld. Duizenden mensen zijn je voorgegaan. In slechts 3 weken maximaal vetverlies. Let op: beslis nu, deze aanbieding loopt af! Klinkt mooi. Toch? Lees snel verder.

   Help, afvallen lukt niet, ik heb al zoveel geprobeerd. Wat werkt wel?

   Ik krijg regelmatig een afvalprogramma doorgestuurd met de vraag wat mijn mening is, werkt dit echt? Het is heel simpel. Jij weet het antwoord echt wel. Het werkt inderdaad ECHT NIET zo. Je verlangen of wens naar een mooi lichaam of vitaliteit is wel echt. Dat wordt als trigger gebruikt, wat natuurlijk prima is. De vraag is alleen, werkt het echt? Ben jij iemand die wel eens iets heeft aangeschaft vanuit de intentie ‘ik wil dit echt’ en uiteindelijk het loslaat omdat het niet lukt. Herken je dit? Reageer dan met een ‘JA’. Ik herken dit zeker en plaats de eerste JA.

   Ik wil je graag met deze blog stof tot nadenken geven en handvatten over hoe je duurzaam kan investeren in je gezondheid. Het is mijn missie jou te helpen meesterschap te verkrijgen over jouw energie of levensenergie. Meesterschap staat voor ‘baas over eigen lichaam & geest én weten hoe je hier zelf direct invloed op kunt uitoefenen, met als doel een gezonde energiebalans. Je wel of niet energiek voelen heeft mijn inziens een directe relatie met vitaliteit en daarmee op ons kwaliteit van leven.

   Afvallen en een betere gezondheid start met een besluit!

   Als we aan gezond(er) leven denken gaat het vaak over afvallen. Maar vitaliteit is meer dan alleen afvallen. Het gaat over een gezonde leefstijl in het algemeen én op langere termijn. En een gezond(er) leven gaat altijd gepaard met het doorbreken van patronen. En niets is lastiger dan patronen doorbreken. En juist omdat dit zo lastig is is het mega belangrijk een besluit te nemen. Een besluit over wat je echt wilt. Op dagen dat het lastig is trekt jouw besluit je er doorheen. Wil je meer hierover weten? Lees dan de volgende blog van onze coach Astrid Gobardhan ‘Alles start met een besluit’

   Wat is de (snelle) oplossing voor afvallen en tegelijkertijd mijn leefstijl veranderen?

   Ten eerste. Er bestaat echt geen snelle oplossing. Dus geen pilletje die je honger onderdrukt of je vetverbranding aanwakkert en je lekker door kan blijven eten. Ga maar na, als dat zo zou zijn, zouden we dan niet allemaal strak in ons velletje zitten? En gezond zijn?

   In Nederland is het percentage overgewicht meer dan 50%. Per week komen 1000 nieuwe diabetes type 2 patiënten erbij. Geen uitleg meer nodig toch! Kijk je hebt er lang over gedaan om te komen waar je nu bent. Elke dag heb je bewust en onbewust keuzes gemaakt die geleid hebben tot waar je nu bent. Leefstijl is een optelsom van kleine keuzes die je elke dag maakt. Vaak een onbewuste strategie van kleine stappen.

   Een voorbeeld van hoe een gemiddelde dag is: 

   In de ochtend starten met koffie met één of twee beschuitjes met hagelslag.
   Tussendoortje met een ‘gezonde’ reep. Inmiddels heb je door de vele suikers een energiedip. Dus weer trek. Brood met lekker beleg.
   Rond 16.00 uur heb je weer een dip. FF wat lekkers met een cappuccino.

   In de avond even een snelle hap, vaak kiezen we voor een maaltijd met snelle koolhydraten (witte rijst, pasta), vet en vlees of vis en een beetje groenten. Je hebt je geen zin om te sporten omdat je te moe bent van de stressvolle dag en je avondmaaltijd. De zak chips met een glas cola is dan wel heel verleidelijk.

   Morgen ga ik wel gezonder leven neem jezelf voor en voor je weet is er weer een jaar voorbij.

   Weer 5 kilo zwaarder, geestelijk en lichamelijk moe, hooikoorts, opgeblazen buik, af en toe depri, afvallen lukt niet, door verzuring allerlei ontstekingen, en slecht slapen zijn een paar voorbeelden van (vage) klachten die wij ontwikkelen en langzaam maar zeker accepteren.
   Misschien denk je nu: Help ik wil afvallen en ontzuren! maar hoe neem ik het besluit?

   Met kleine stappen kom je heel ver met afvallen en leefstijlverandering

   Je kan dezelfde strategie van kleine stappen toepassen om je leefstijl duurzaam te veranderen. Je blijft namelijk elke dag bewust en onbewust keuzes maken. Als je deze keuzes bewust verandert, vanuit kleine stappen, kan je jezelf andere gewoontes aanleren. Denk dus niet dat een rigoureus dieet de oplossing is. Niemand houdt dat vol, je hersenen zijn namelijk op overleven geprogrammeerd. Ga je iets rigoureus omgooien, waarvan voor je hersenen nog onduidelijk is of dit gevaar oplevert, zullen je hersenen jou om de tuin leiden om je oude patronen weer op te pakken. Je beperkende overtuigingen zoals ‘ik kan het toch niet’ of ‘ik verdien het niet’ steken weer de kop op. Ik geloof wel in bewust tijdelijk anders gaan eten, bijvoorbeeld met een detox om daarna nieuwe patronen te integreren. Wel vanuit een genomen besluit.

   4 stappen om simpel bewust te woorden van je leefstijl. Ga schrijven, zonder oordeel! Schrijf gedurende 7 tot 14 dagen op wat je allemaal doet. Wat is je patroon.

   1. Schrijf op wat je eet en drink op een dag
   2. Schrijf op hoeveel je beweeg je dagelijks
   3. Schrijf op wat je schermtijd is, hoe vaak zit je achter de laptop of je mobiel of tv.
   4. Word je bewust van je slaapkwaliteit, schrijf het op.

   Jij bent uniek, luister naar je lichaam

   Wat voor de één werkt hoeft voor jou niet te werken. Het gaat erom dat je leert luisteren naar je lichaam. Jij bent namelijk uniek en ook jouw leefomstandigheden zijn uniek. Misschien ervaar je meer stress of heb je in de ochtend weinig tijd om rustig te ontbijten. Of gebruik je medicatie. Het is heel belangrijk dat je leert luisteren naar wat bij jou past. Leren doe je absoluut ook door te ontdekken wat niet werkt. Houd ook in gedachten dat verandering onderdeel is van het leven. Hoe je je vandaag voelt hoeft morgen niet zo te zijn. Hiermee bedoel ik dat vitaal leven een way of life is. Letterlijk sterven cellen af en worden nieuwe cellen ‘geboren’. Na ongeveer 7 tot 10 jaar zijn je meeste cellen vervangen door nieuwe cellen.

   Wie kan mij helpen met afvallen en mijn leefstijl veranderen? 

   Een leefstijlcoach kan jou op weg helpen. Zoek een coach die bij jou past en vraag naar de werkwijze, ervaring en opleiding. Misschien past persoonlijke begeleiding goed bij jou. Of juist de ondersteuning van een online programma die je naar eigen behoefte kan doorlopen. Wat je ook kiest bedenk dat dit een start is, een duwtje in de rug.

   Een gezonde leefstijl is jouw verantwoordelijkheid en zou ook altijd prioriteit moeten zijn. Je zorgt ook goed voor je auto, regelmatig tanken en onderhoud. Naarmate je auto ouder wordt is er meer onderhoud nodig. Gelukkig is onze motor, ook wel zelfhelend vermogen genoemd, heel veerkrachtig. Ik ben fan van de 80-20 regel. Wat betekent 80% lekker en gezond en 20% toegeven aan waar je zin in hebt.

   Leefstijl is een totaalpakket, het is niet alleen afvallen!

   Fixeer je niet alleen op voeding. Het kan helpen met voeding te starten, vanuit kleine stappen. Vitaliteit gaat ook over een vitale mind (een mind vrij van stress), bewegen en vraagstukken als ‘doe ik waar ik echt blij wordt’. Vaak is het zo dat een start als vliegwiel werkt. Je zet letterlijk iets in beweging met het nemen van je besluit. En misschien denk je, ik voel mij fit. Dit geldt niet voor mij. Preventie is net zo belangrijk. Blijf alert op hoe je vitaal kan blijven.

   Kracht van samen

   Het is belangrijk om support te krijgen van je omgeving. We hebben allemaal liefde en support nodig. Ook al denken we, ik kan het alleen, je hoeft het niet alleen te doen. Kies een vorm dat bij je past. Door Corona zien we allerlei mooie online initiatieven. Informeer je omgeving wat je doet en wat je nodig hebt.

   Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren. Bewustwording is heel belangrijk. Fijn als je ons helpt deze kennis te verspreiden door deze blog te delen.

   Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen met een gezonde leefstijl? Vraag een ‘Gratis’ intake gesprek aan van ongeveer 20 minuten. Kijk op mijn pagina waar ik je meer uitleg geef over mijn werkwijze. Hier kan je ook een gratis intake aanvragen.

   Radha Poeran | Vitaliteitscoach: Natuurvoeding – Hormonen – Art of Breathing – Orthomoleculair therapeut – Ayurvedisch Marmatherapie  – SriSri Yoga trainer | Vitaliteitsadviseur bedrijven

   Aanmelden voor nieuwsbrief