E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Januari, Blue Monday, hoe kom je deze donkere maand positief door?

  Maandag 18 januari is het blue Monday. Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall is 21 januari de meest deprimerende dag van het jaar. Dit heeft hij in 2005 bedacht. Het schijnt de dag te zijn waarop je beseft dat je goede voornemens eigenlijk te zwaar zijn en de vakantieperiode lijkt nog zo ver. Achteraf bleek dat Arnail dit als een PR-stunt had ingezet. Maar toch voelt januari voor veel mensen als zwaar aan. Over het algemeen wordt het ervaren als een hele lange maand. 

  Nu we in een lock-down zitten slaat de eenzaamheid bij veel mensen extra hard toe. We worden beperkt in onze bewegingsvrijheid en er lijkt geen einde te komen aan de pandemie met een muterende virus. Sombere gedachten leiden vervolgens tot een laag energieniveau. Je hebt nergens zin in. 

  Hoe kun je toch positief blijven en je energie verhogen?

  Bij Master My Energy zijn we continue bezig om mensen tools aan te reiken zodat ze hun energieniveau kunnen verhogen. Eén van de manieren is mensen leren negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. We leren je om onderzoeken wat impact heeft in het dagelijks leven op jou en waar je invloed op hebt. In een eerdere blog van mij lees je meer over hoe je je eigen gedachten kunt creëren en hoe je dus een andere mindset kunt creëren. Juist in deze tijd waarin we te maken hebben met veel rode seinen, is het belangrijk om veel bewuster met je gedachten om te gaan. 

  Een voorbeeld is: ja we zitten in een lock-down, maar we komen wel veel meer tot rust nu we veel minder sociale (verplichte) activiteiten hebben. Je kunt er voor kiezen om je constant te focussen op de restricties, maar je kunt er ook voor kiezen om heel bewust te genieten van de rust. 

  Wij hebben 10 tips voor jou om door deze lange maand te komen

  1. Op 1 januari had je goede voornemens. Hoe staat het met je voornemens? Lukt het niet om je vast te houden aan je voornemens? Heb je hulp nodig bij het nemen van een besluit dat echt werkt voor je? Probeer dan onze online training Power of Decision
  1. Ga veel naar buiten. Wandel minimaal een half uur tot 2 uur per dag! Zonlicht maakt serotonine vrij waardoor je meer energiek voelt en een happy stemming krijgt. 
  1. Zorg goed voor jezelf vanuit liefde. Start vanuit een happy mind waar je nu bent. Ja misschien ben je iets te zwaar of te licht, niet sportief genoeg of kun je gezonder eten. Je kan jezelf daarover veroordelen of denken, ok, vandaag is de dag dat ik met kleine stappen goed voor mezelf ga zorgen. Luister naar je lichaam en ga liefdevol met jezelf om. Deze maand en de komende maand zijn perfecte maanden om een detox te doen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Lichamelijk door iets met je voeding te doen. Geestelijk door bewust dingen los te laten. 
  1. Lach veel. Luister naar vrolijke muziek. Lekker dansen in de kamer of lachen om een leuke film of gewoon met lachen zonder een reden. Je verhoogt daar direct je energie mee. 
  1. Zingeving. Help anderen in deze tijd. Juist nu we in een lock-down zitten. Een boodschap doen voor iemand of de hond uitlaten of iemand even bellen om een praatje te maken. Het is heel fijn om aandacht te kunnen geven aan een ander. 
  1. Dankbaarheid. Bedenk elke dag 5 dingen waar je op die dag dankbaar voor bent. Schrijf het op en voel de dankbaarheid terwijl je schrijft. 
  1. Kijk minder vaak naar het nieuws. Probeer maximaal 1x per dag naar het nieuws te kijken over Corona. Bijvoorbeeld aan het einde van de dag. Of alleen in de ochtend. 
  1. Kom in beweging! Je kunt thuis heel veel rek- en strekoefeningen doen. Maar je kunt ook gaan snelwandelen buiten of zelfs hardlopen. Wij geloven dat transformatie begint met het nemen van een bewust besluit. Wil je meer weten over het nemen van een bewust besluit, lees dan onze blog “Hoe je in vier stappen Master kan worden van jouw energie” 
  1. Lees een boek dat jou inspireert. Stop even met naar een scherm staren en zoek een boek dat jou inspireert. Als je ergens door geïnspireerd raakt verhoog je direct je energie. 
  1. Plan één of twee dagen in de week in voor een digitale detox. Even helemaal geen social media of andere apps of telefoons. Gewoon even niets doen. Niets doen is lastiger dan je denkt. Lukt het jou om minstens een half uur per dag te mediteren? Want dat is echt niets doen. 

  Misschien spreken niet alle tips je aan maar er zit vast iets tussen waar je wel iets mee kan. Als het je echt niet lukt door deze maand heen te komen weet dan dat wij voor je klaar staan. De coaches van Master My Energy trekken je met liefde er wel doorheen!

  Met energieke groet, 

  Elly Korving | Business coach, ondernemer

  Aanmelden voor nieuwsbrief