E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Slapen is een belangrijk onderdeel van je algehele gezond. Wist je dat je darmen de kwaliteit bepalen van je slaap. Onlangs (op 7 januari 2021) stond er een artikel in het NRC met als titel Een goede nachtrust begint bij je darmen”. Er blijkt een hele sterke connectie te zijn tussen de conditie van je darmen en de kwaliteit van je slaap. 

  Effecten van slecht slapen

  Zonder voldoende slaap werkt de aanmaak van cytokines minder goed. Dti zijn signaalstofjes die nodig zijn bij het bestrijden van infecties én voor de werkzaamheid van vaccins tegen bijvoorbeeld griepvirussen.

  Slaapgebrek heeft bovendien invloed op de bloedsuikerspiegel en je hormoonhuishouding. Je verzadigingsgevoel neemt af en je hongergevoel wordt juist aangewakkerd. En dan vooral de ongezonde trek. 

  Een Londense studie liet zien dat mensen met een slaaptekort gemiddeld 385 kilocalorieën per dag meer eten dan goede slapers. En in diezelfde vicieuze cirkel:  een onderzoek onder vierhonderd Zweedse vrouwen toonde aan dat de vrouwen met minder buikvet per nacht gemiddeld 25 minuten meer slaap kregen en 22 procent meer remslaap, de fase waarin je emoties verwerkt.

  Slaapgebrek verhoogt het risico op het metaboolsyndroom, een verzameling klachten zoals hoge bloeddruk, een verhoogde bloedsuikerspiegel, te veel buikvet – het voorstadium van diabetes type 2.

  Verbeter je slaap door je eetpatroon te wijzigen

  De belangrijkste conclusie van dit artikel is dat je gezond en regelmatig moet eten om je slaap te verbeteren. Ook wordt genoemd dat vasten (een bepaalde tijd niet eten) een positief effect heeft op je slaapkwaliteit. 

  Zo refereert Mosley aan een Australische studie die laat zien hoeveel baat mensen met een depressie bij goede, gevarieerde voeding kunnen hebben. Hoe dat de darmen helpt goede hormonen aan te maken, ontstekingen te remmen en de darmwand te beschermen. En hoe aan de andere kant sterk bewerkte fabrieksproducten het microbioom (je darmflora of darmbacteriën) ongunstig beïnvloeden.

  Wat is de kijk van Master My Energy op dit onderwerp?

  Bij Master My Energy realiseren wij ons heel goed dat gezonde darmen een grote impact hebben op je algeheel welzijn, dus ook je slaap. Juist omdat onze darmen een grote rol spelen bij onze algehele vitaliteit inclusief onze slaap, hebben wij een 14-daagse online Darm Detox voor je samengesteld om je darmen te resetten. Door eerst alle afvalstoffen te verwijderen, kunnen je darmen nog beter een nieuw voedingspatroon aan. 

  Met deze online darmkuur kan je in de comfort en veiligheid van je huis direct aan de slag. In slechts 14 dagen kan je je darmen én je algehele spijsvertering een mega boost geven. Je krijgt veel tips en adviezen hoe je lichaam en geest op een natuurlijke manier optimaal kan ondersteunen met voeding, meditatietechnieken, beweging en mental coaching om patronen te doorbreken.

  Doe de test ‘Ben jij toe aan een Darm Detox?’

  1- Ik heb last van een opgeblazen gevoel , gasvorming of andere verteringsklachten?

  a- Ja, regelmatig 

  b- Nee, ik heb hier geen last van 

  2- Ik kan meer energie gebruiken

  a- Ja, ik voel mij regelmatig moe

  b- Nee, mijn energiebalans is doorgaans ok.

  3- Ik heb een gezond ontlastingspatroon

  a- Ja, ik poep doorgaans 1x per dag, het glijd er makkelijk uit en heb weinig toiletpapier nodig 

  b- Nee, ik poep niet elke dag, ik moet hard persen en heb veel toiletpapier nodig. 

  4- Ik heb het heel druk en ervaar regelmatig stress 

  a- Ja, ik ervaar regelmatig ongezonde stress

  b- Nee, ik ervaar niet noemenswaardig ongezonde stress

  5- Ik heb sterke behoefte aan snoep, zoetigheden of hartige snacks?

  a- Ja, ik heb regelmatig snack-aanvallen

  b- Nee, als ik gegeten heb ik voel ik mij voldaan

  6- Ik heb last van allergieën (hooikoorts, huisstofmijt, honden, katten)

  a- Ja

  b- nee

  7 – Mijn slaapkwaliteit is niet optimaal 

  a- Ja, ik slaap goed en sta uitgerust op

  b- Nee, ik slaap onrustig en kom moeilijk uit bed

  8- Ik kan mij moeilijk focussen en heb veel gedachten 

  a- Ja, in de middag ben ik uitgeput en kan me heel lastig concentreren 

  b- Nee, ik voel mij mentaal fit en makkelijk emoties loslaten 

  Als je minimaal 1x  JA hebt ingevuld maak je darmen ontzettend blij met deze een 14-daagse Darm Detox. Signalen als een opgeblazen gevoel, vermoeidheid, ontlastingspatroon, stress, rollercoaster aan emoties suikerdips, cravings en allergiën kunnen namelijk duiden op een verstoorde spijsvertering. 

  Wil je meer weten? Kijk dan op onze website www.mastermyenergy.com voor meer informatie. Je kunt er ook voor kiezen om eerst een gratis lesdag te volgen. Zo krijg je een indruk van het programma. 

  Energieke groet,
  Team van Master My Energy

  Aanmelden voor nieuwsbrief