E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Ben jij al bekend met Marma Therapie?


  Ik nodig je uit om bij mij op de massagetafel te komen liggen en deze ontspannende en vitaliserende Marma therapie vorm zelf  te ervaren. 

  Wellicht heb je er al van gehoord of het is nog compleet onbekend voor je. In deze blog leg ik uit wat Marma therapie is en waar het vandaan komt.
  Ik ben erg benieuwd of het jouw interesse wekt om deze bijzondere vorm van een therapeutische massage te ontdekken.

  Marma therapie en Ayurveda

  Marma therapie is een bijzondere vorm van een zachte drukpuntmassage.
  Deze therapievorm komt uit de
  Ayurveda. Maar wat is Ayurveda precies? Laat ik daar eerst even kort op inzoomen.

  Ayurveda betekent letterlijk ‘wetenschap van het leven’ en staat bekend als een eeuwenoud holistisch gezondheidsstelsel
  dat meer dan 5000 jaar terug gaat in de tijd.

  De bijzondere en oude kennis uit de Ayurveda is gericht op:

  1.   Preventie, behoud van een goede gezondheid in een gezond lichaam
  2.   Het aanpakken van de oorzaak van ziektes en klachten
  3.   Het bestrijden van symptomen bij ziektes en klachten

  Ayurvedische behandelingen hebben een holistische benadering met als uitgangspunt dat ieder mens uniek is. Lichaam, geest (mind) en de ziel (hogere zelf) zijn geen losse entiteiten maar vormen een geheel dat verbonden is met de 5 elementen ruimte, lucht, vuur, water en aarde. 

  Bij geboorte manifesteren de 5 elementen zich in een combinatie van unieke eigenschappen ook wel dosha’s genoemd, die weer bepalend zijn voor onze mentale en lichamelijke constitutie. Er zijn zeven soorten constituties die bestaan uit de combinatie van drie dosha’s; Kapha, Pitta en Vata genaamd. 

  Een verstoring in de dosha’s zorgt voor gezondheidsklachten en ziektes. Een ongezonde leefstijl of aandoeningen vormen blokkades in ons lichaam waardoor ons levensenergie Prana niet meer vrij en goed kan stromen. 

  De leefwijze en/of behandeling is op deze visie afgestemd. Bij een klacht krijg je van een Ayurvedische arts dan ook adviezen vanuit  voeding, beweging en body & mind aangevuld met  natuurlijke voedingssupplementen afkomstig van bomen en planten. Deze natuurlijke kruiden worden als medicijn ingezet om het zelfhelend vermogen van het lichaam te ondersteunen.
  Meer weten over Ayurveda? Binnenkort meer hierover!

  Wat is marma therapie?

  Marma therapie is een zachte drukpuntmassage. Je kunt het een beetje vergelijken met acupressuur en reiki. Er wordt zacht op diverse lichaamspunten gedrukt met als doel de stroom van prana in lichaam (spieren, gewrichten, organen) en geest te stimuleren. Prana kan worden vertaald als levensenergie of vibrerende elektromagnetische energie van de natuur. 

  Het doel van Marma therapie is gericht op het gezond houden van het lichaam door blokkades op te ruimen. De therapie werkt ontspannend, verlicht pijn, vitaliseert de organen en geeft focus en energie. 

  Het unieke van deze behandeling is dat de massage door de kleding heen wordt gegeven en al geschikt is voor kinderen van 7 jaar (met bijzijn van een ouder).


  Hoe werkt marma therapie?

  In ons lichaam bevinden zich marma punten. Deze punten liggen op energiebanen oftewel kanalen, vergelijkbaar met meridianen. Deze centrale punten bevatten geconcentreerde levensenergie en kunnen geblokkeerd raken. Wanneer er sprake is van blokkades in het lichaam en geest is de stroom van levensenergie oftewel ‘prana’ niet optimaal. 

  We zijn ons er vaak niet van bewust dat de energie in ons lichaam niet meer goed stroomt wat zich kan uiten in diverse lichamelijke en mentale klachten. Dit kan bijvoorbeeld komen door stress, trauma, verwonding, ziekte, blessures, medicatiegebruik, verkeerde voeding, leefstijl enzovoorts. 

  Door een bijzondere combinatie van het liefdevol aanraken van deze marma punten, kan de energie in het lichaam weer vrij stromen. Marma therapie kan de schakelpunten deblokkeren doordat deze weer geopend worden. Hierdoor kan de energiestroom in spieren, gewrichten en organen weer in balans komen. 

  De voordelen van marma therapie

  Net zoals dat we ons iedere dag anders voelen, zowel fysiek als mentaal,  kan iedere marma massage zich uiten in een unieke ervaring die steeds anders kunnen zijn.  Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je direct zeer duidelijke effecten ervaart. Maar het kan ook zijn dat de uitwerking van deze therapie een aantal dagen duurt of dat je er onbewust van bent en dat het nauwelijks opvalt. Een aantal voordelen van de marma massage heb ik op een rij gezet:

        Werkt ontspannend

        Vitaliseert organen

        Vermindert pijn

        Verbeter fysieke stabiliteit

        Ruimte emoties op

        Lost stress op

        Vergroot bewustzijn

  –       Verlicht zenuwpijn

        Helderheid / kalmeert de geest

  Na een behandeling krijg ik vaak terug dat men beter slaapt, emoties worden losgelaten, er een diepe rust, helderheid van geest en meer balans in energie wordt ervaren. Vaak zijn mensen verbaasd van het effect van deze ogenschijnlijk eenvoudige behandeling.
  Het geven marma therapie vormt voor mij dan ook een manier om deze bijzondere oude kennis door te geven en mensen hiermee te helpen. 

  Voor wie is Marma therapie geschikt? 

  • Ervaar je dat je teveel in je hoofd zit?
  • Kan jouw immuunsysteem een boost gebruiken? 
  • Teveel achter je computer gezeten dit jaar? Hef je blokkades op en maak een energieke start voor het nieuwe jaar               

  Marma massage een therapeutisch wondermiddel?

  Alhoewel de ervaringen van deze therapie als zeer bijzonder, lovend en positief worden beschreven is het natuurlijk geen wondermiddel voor al onze klachten. En dat geldt voor alle vormen van therapie is mijn mening. Een goede mentale en fysieke gezondheid gaat altijd gepaard met de inzet van diverse leefstijlfactoren. Het vinden van de juiste balans in voeding, beweging, ontspanning en persoonlijke groei blijven altijd van belang voor het behoud voor een duurzaam vitaal leven. Maar juist in deze tijd waarin we veel te maken hebben met stress en uiteenlopende klachten kan een beetje natuurlijke hulp nooit kwaad toch?!  

  Ben jij ook benieuwd wat Marma therapie voor jou kan doen? Meld je dan via aan info@mastermyenergy.com en ontvang 10% korting op je eerste behandeling van één van onze marma therapeuten.  

  Marsha Sewnandan | Voedings- en gezondheidscoach | Marma Therapeut 

  Aanmelden voor nieuwsbrief