E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

  Deepak Chopra – Mediteren helpt!

  Deepak Chopra is sinds het uitbreken van de Covid-19 crisis veelvuldig in het nieuws geweest. In de Washington Post, CNBC, BCC tot aan de Forbes. Hij blijft het belang van mediteren benadrukken, juist tijdens de Covid-19 crisis. Op de website van Deepak Chopra is een uitgebreid artikel te vinden over de effecten van mediteren en het belang van mediteren tijdens Corona. 

  Waarom zou je juist tijdens de Covid-19 crisis moeten mediteren?

  Je zou denken dat mensen alleen mediteren om spiritueel te groeien.
  Mediteren heeft echter nog veel meer voordelen. De belangrijkste fysieke voordelen van mediteren zijn het volgende:

  1. Je hartslag, bloeddruk en ademhaling zijn lager;
  2. Je endocriene (hormoon) systeem ontspant en normaliseert;
  3. Spierspanning wordt losgelaten waardoor er meer energie vrijkomt in je systeem;
  4. De stroom aan gedachten begint te vertragen, emotionele spanningen beginnen af ​​te vlakken en je kunt dingen duidelijker zien.

  Tijdens de Corona crisis is angst onder de mensen enorm toegenomen. Dit levert stress op. Het mooie aan mediteren is dat elke keer dat je mediteert, het stress response in je lichaam afneemt. En hoe vaker je met regelmaat mediteert, hoe kalmer je wordt waardoor stressvolle situaties minder grip op je krijgen.
  Daarom zou je juist nu tijdens de Corona crisis regelmatig moeten mediteren. 

  Mediteren geeft je immuunsysteem ook een enorme boost!

  De beste strategie die je op dit moment kunt volgen is het versterken van je immuunsysteem. Mocht je onverhoopt toch besmet raken met het Corona virus dan wil je dat jouw immuunsysteem zo optimaal mogelijk functioneert.  Mediteren geeft een enorme boost aan je immuunsysteem. Dit gebeurt op 3 manieren:

  1. Als je veel stress ervaart verbruikt je lichaam veel energie om te kunnen overleven. Terwijl als je mediteert en daarmee het stressniveau verlaagt kan je lichaam terug naar een rustgevende stand en daardoor kan energie naar je immuunsysteem om allerlei ongewenste virussen en bacteriën te bestrijden. 
  2. Uit recente onderzoeken is gebleken dat je tijdens je meditatie bepaalde genen aan zet die ontstekingsremmers bevorderen. Met mediteren zet je dus genen aan die bijdragen aan je algehele welzijn en balans in je lichaam. 
  3. Meditatie helpt je lichaam het zelfhelend vermogen te activeren. Stress heeft een omgekeerde werking op je lichaam. 

  Iedereen kan mediteren. 

  Hier zijn 3 tips waar je direct mee aan de slag kan. 

  1. Ga comfortabel zitten en sluit je ogen. Haal 3x diep adem in en blaas uit door de mond. Observeer 2 minuten je ademhaling. Als je gedachten afdwalen is het ok, wordt je dan weer bewust van je ademhaling. Probeer je ademhaling niet te controleren, maar enkel te observeren.
  2. Ga comfortabel zitten en sluit je ogen. Haal 3x diep adem in en blaas uit door de mond. Zet de timer aan voor 5 minuten en scan dan je lichaam met je aandacht per lichaamsdeel. Begin bij je tenen en werk zo door naar boven.  Eindig met je kruin. 
  3. Wil je iets meer diepgang? Doe dan mee aan de 21 dagen meditation challenge van Deepak Chopra. Deelname is helemaal gratis. Hier vind je meer informatie. 

  Astrid Gobardhan | Chopra Certified Meditation Teacher | Yoga Practitioner | Life Coach | Business Coach

  Aanmelden voor nieuwsbrief