E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen


  Voelen – Eten – Lichaam, 5 tips om bewuster te worden!

  Kan jij echt genieten van je eten, we hebben het altijd behoorlijk druk. De laatste maanden zijn we meer thuis en hebben we misschien daardoor wel meer tijd om te koken of meer te genieten van je eten.
  Herken je dit eten en toch iets anders doen, zoals bijvoorbeeld gezellig eten aan tafel en dan lekker kletsen met z’n allen of eten voor de TV een leuke serie, of eten en tegelijkertijd aan je telefoon. Het zijn allemaal afleidingen. Hoe bewust eet jij, ruik je het eten, proef je het eten en de structuur van het eten? Hoe lang hou je het eten in je mond? Kauw je eigenlijk wel of slik het gelijk door?

  Ik werd me er bewust van dat ik heel snel eet. Genieten doe ik eigenlijk niet. Dit ben ik met vallen en opstaan meer gaan doen.

  Generatie van cola en friet en snacken.

  Ik ben opgegroeid in een generatie waarbij alles werd gegeten en gedronken met veel geraffineerde suikers. In die tijd was men niet zo bewust van voeding. Om te kunnen bepalen welke voeding wel of niet goed is voor mij, ben ik van bijna niets eten naar heel bewust kiezen voor mijn voeding gegaan en heb ik ook geleerd te genieten van wat ik eet. Voor het grootste gedeelte van de week eet ik gezond maar soms ook niet en dat doe ik heel bewust.

  Hoe heb ik dat gedaan?

  Wat ik besefte was dat ik helemaal geen contact had met mijn lijf! Wel de pijn en vermoeidheid maar niet het voelen van waar heb ik echt trek in. Heb ik überhaupt wel honger of kan ik nog even wachten.  Hoeveel drink ik eigenlijk? 

  Ik besefte dat ik eigenlijk heel weinig weet van voeding en hoe mijn lijf reageert op voeding.  Eigenlijk waren mijn eetgewoonten een opeenstapeling van ingesleten patronen, onwetendheid en ook een suikerverslaving.

  Zeker nu 5 jaar na mijn start van bewustwording merk ik nog steeds hoe moeilijk het is om telkens weer bewust te kiezen voor de juiste energie. Je bent allemaal ook maar mens en in de tijd van thuis zitten is het ook wel makkelijk om snel even te graaien of even wat lekkers te kiezen. Daarom heb ik voor mijzelf besloten dat het niet een eenmalig iets is van een dieet kiezen of even niet snoepen. Nee dit is een reis die ik nu bewust ben ingegaan en ik geniet van alle stappen. Soms even suiker en heel vaak gezond.

  Hierbij 5 tips die mij hebben geholpen om bewuster te worden van mijn voeding en mijn lichaam:

  1. Een dagboek bijhouden van wat ik daadwerkelijk eet en drink.
  2. Uitzoeken hoeveel water heb ik nu eigenlijk nodig per dag en drink ik het ook?
  3. Ik stel mezelf regelmatig de vraag als ik ga eten: Heb ik eigenlijk wel trek?
  4. Ik ben kennis gaan zoeken over hoe mijn lichaam werkt.
  5. Bewust ervaren wat er met mijn lichaam en mind gebeurt nadat ik heb gegeten en gedronken. 

  Hoe voel jij je na het eten en drinken? Heb je meer energie of juist niet?

  Wil jij meer informatie, inspiratie of tips rondom voeding of wil je op een ander gebied geholpen worden in jouw persoonlijke zoektocht, kijk dan eens op onze coach pagina https://www.mastermyenergy.com/coaches/. Ontdek onze coaches, misschien kunnen zij je verder helpen. Of stuur een mailtje naar Info@mastermyenergy.com 

  Elly Korving | Ondernemerscoach

  Aanmelden voor nieuwsbrief