E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  De invloed van leefstijl op mijn Corona periode

  Master My Energy draait niet op volle sterkte. Bij de helft van de bestuursleden is Corona geconstateerd. Ik (Astrid) ben daar één van. 

  Terwijl mijn lijf heel druk bezig is het virus klein te krijgen ben ik dankbaar dat ik altijd mijn best heb gedaan om goed voor mijn lijf te zorgen. Door te kiezen voor gezonde voeding, voldoende beweging en verlagen van stress door regelmatig te mediteren. Want als ik nu pas al deze dingen zou doen, was ik rijkelijk laat geweest. En misschien ook niet, maar nu kan ik tenminste zeggen dat ik mijn best heb gedaan ;-) Als je nieuwsgierig bent naar onze visie hierover lees dan onze blog Ben jij Master van jouw energie?

  Ik heb veel goede adviezen ontvangen, van veel rusten, geen bewerkte suikers tot gemberthee met een snufje kurkuma. Gelukkig ben ik dol op kruidenthee en drink ik al regelmatig gemberthee. Als je meer wilt weten over gember, lees dan de blog van Leefstijlcoach Radha Poeran “5 tips om gember te gebruiken

  Omgaan met angst voor Corona en angst van mijn omgeving 

  Wat ook opvalt is dat mensen heel angstig reageren op het bericht dat ik Corona heb. Zelfs digitaal kunnen mensen dan social distancing toepassen. Het meest gehoorde advies in dit verband is: ‘doe voorzichtig’. Alsof ze wisten dat er een moment is geweest waarop ik heb gedacht: Goh wat staat er nog op mijn bucket list? Misschien is dit hét moment om te gaan zwemmen met dolfijnen. Ik kan wel begrijpen dat de angst ‘wat nou als…’ de boventoon kan voeren. 

  Er zijn echt wel momenten geweest dat ik zelf even in de gedachtenspiraal van ‘wat nou als ..’ ben terechtgekomen. Ik heb heel bewust de angst geobserveerd en het besluit genomen dat de angst er mag zijn maar dat ik niet mijn angst ben. En ik heb de keus om te kiezen voor  vertrouwen en liefde. Heel bewust heb ik de keuze met mijn dochters gemaakt om te focussen op het positieve én ook stil te staan bij wat als het niet goed afloopt. Ik vind het namelijk belangrijk de taboe rond de dood, dat is waar angst over gaat, te doorbreken. Dat heeft mooie en nuttige gesprekken in ons gezin opgeleverd.  

  Wil je meer informatie over hoe je met angst kan omgaan lees mijn blog Hoe ik met deze 4 stappen mijn angst om dood te gaan tackle!’

  Het effect van overgave op je immuunsysteem

  Naast af en toe een goed gesprek en klein blogje schrijven kan je eigenlijk niet zoveel doen. De vermoeidheid en koorts eisen hun tol. Dat brengt de volgende uitdaging met zich mee ‘niets doen zonder schuldgevoel’.

  Want juist in een ontspannen rusttoestand kan ons immuunsysteem het beste functioneren, althans zo voelt het. Maar de meesten van ons vinden het lastig om niets te doen, ikzelf niet uitgezonderd. Inmiddels heeft Corona mij de verdieping van de kunst van overgave gebracht. Met recht kan ik zeggen, ik ben een ster geworden in het ‘niets doen’. Ik ben Miss Relax. Als er een prijs zou worden uitgereikt voor ‘Rust & Loslaten’ zou ik die prijs glorieus winnen. Hoe? Door regelmatig te mediteren leer je rust te creëren in je hoofd en daar wordt je lichaam ook rustig van. Je leert ‘ de kunst van niets doen’ als je mediteert. Dat is precies het tegenovergestelde van waar we dagelijks constant mee bezig zijn. 

  Wil je 3 simpele oefeningen om te starten met mediteren lees dan de volgende blog ‘3 Simpele ademhalingsoefeningen voor beginners’

  Ik heb deze blog geschreven om mijn ervaring met Corona te delen in de hoop dat ik een ander kan helpen. Ik denk dat iedereen anders reageert op Corona, zowel lichamelijk als geestelijk.

  Mijn advies is, luister goed naar je lijf en mentale ontspanning en fysieke rust is heel belangrijk. Ik wens iedereen gezondheid en liefde toe. 

  Astrid Gobardhan | Chopra Certified Meditation Teacher | Yoga Practitioner | Life Coach | Business Coach

    

  Aanmelden voor nieuwsbrief