E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  In de flow en leef je volle potentie!

  Iedereen kan in een diepe ‘staat van zijn’ terecht komen. Onlangs verscheen er een artikel op BBC over hoe je volle potentie tot uiting komt als je in een staat van zijn komt (in een flow of in het nu komt). Volgens onderzoekers moet je op zoek gaan naar “flow activities”.  Dat zijn activiteiten waarbij je zo diepgaand mee geïnvolveerd bent, dat je de tijd vergeet. Ook moet het je zodanig uitdagen dat je voorbij je huidige capaciteiten komt. Je komt dan zoals sporters zeggen ‘in the zone’.  

  Wat betekent in de ‘ flow’ zijn en wat zijn de gevolgen?

  Als je in de juiste flow komt, smelt de buitenwereld weg en kun je je veel beter focussen op het moment. Het is een staat waarbij je het denken opzij zet en gewoon simpel alleen iets doet. Bijvoorbeeld een voetballer die verschillende tegenspelers passeert om te scoren met de bal of een pianist die een hele complexe repertoire uitvoert waarbij de vingers over de toetsen glijden. 

  Onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat als je in de flow komt, je ademhaling dieper wordt en je hartritme omlaag gaat. In een werksituatie gaat je motivatie omhoog en neemt je creativiteit toe. 

  De conclusie van dit artikel is dat niet alleen sporters en artiesten in deze flow kunnen komen, iedereen kan het. Het is in ieder geval belangrijk dat je iets doet wat jou uitdaagt. Maar niet zodanig dat het je stress geeft.  Tenslotte moet het ook iets zijn wat jij leuk vindt. Zoiets simpels als een sjaal breien kan je ook in de flow brengen. 

  Kies bewust je ‘flow activiteiten’ iedereen kan het!

  Master My Energy heeft precies dezelfde mening. Iedereen kan in een staat van zijn terechtkomen. Het is juist dan, dat je energie krijgt van wat je doet. Constant scrollen op Instagram of Facebook brengt je ook in een bepaalde staat. Maar dat is niet de staat van zijn waarin je echt in het moment bent. Daarom kost scrollen op je telefoon energie in plaats van dat het je energie geeft. 

  Wij geloven dat jij in staat bent om erachter te komen waar je echt blij van wordt. En als je doet waar jij blij van wordt, dan kom je in je flow. Wij bieden je allerlei tools om die zoektocht in jezelf aan te gaan. De enige die namelijk echt kan bepalen of je in de flow zit of niet, ben jij. 

  3 simpele tips voor het sturen van je energie

  1. een dag zonder social media, kies om je tijd te geven aan gewoon zijn. Dus in plaats van de scrollen, zet je je telefoon opzij en adem je even diep in en uit en doe je even niets voor enkele minuten. Lastig 1 dag begin dan met bijvoorbeeld vanaf 18.00 niet meer op je telefoon.
  2. Vind je het lastig om niets te doen, ga dan naar je ademhaling en observeer je in- en uitademing. Telkens als je op die dag in de verleiding komt om op je telefoon te scrollen, probeer je dit. Begin met 1 dag en voel dan wat dat met je energie doet. 
  3. Lekker dansen, bewegen en inspirerende muziek luisteren helpt ook. Even stoppen waar je mee bezig bent en gewoon even gek doen ;-)

   Lees ook eens de blog van Radha Poeran met nog meer tips om je ademhaling te sturen. ‘3 Simpele ademhalingsoefeningen voor beginnen’

  ‘When people are mindful, their blood pressure comes down.
  All the physiological signs indicate greater well being’
  – Ellen Langer

  Astrid Gobardhan | Chopra Certified Meditation Teacher | Yoga Practitioner | Life Coach | Business Coach

  Aanmelden voor nieuwsbrief