E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Een heerlijk Chapati Recept, zo simpel om zelf te maken. In India heb ik een heerlijke broodje gegeten bij mijn eten, Chapati. Het is plat snel te maken en een hele goede vervanging voor brood. Als je snel een vers broodje wilt maken in de ochtend bijvoorbeeld. 

  Chapati’s zijn makkelijk te maken en lekker voor ontbijt of bijgerecht vooral bij een lunch maaltijd. Je kan het brood recept ook gebruiken bij hummus. Het wordt gemaakt van tarwemeel en lijkt op een dun pitabroodje en heeft ook iets weg van een wrap of roti. 

  Ingrediënten

  • 250 gr speltbloem
  • 1,7 dl lauw water
  • 1 el olie
  • Zout

  Bereiding

  1. Zeef de bloem en meng deze met de olie en één theelepel zout. Giet vervolgens het water erbij en kneed het deeg minstens 6 minuten, totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Gebruik een vochtige doek om het deeg af te dekken en laat het 1 uur rusten.
  2. Nadat het deeg heeft gerust moet je het deeg in bolletjes verdelen (ongeveer zo groot als een noot). Strooi wat bloem op je werkvlak en rol ieder bolletje zo dun mogelijk uit.
  3. Vervolgens kun je de chapati’s kort aan beide kanten gaan bakken in de pan. Onder een doek houd je ze lekker warm, zodat ze niet helemaal zijn afgekoeld als ze worden geserveerd.

  Onze coach Radha Poeran heeft ook een heerlijk recept gedeeld: Ik ben dol op de recepten van Rose Elliot. De basis van dit Recept Korma komt uit haar kookboek Vegetarische Superchef en heb ik inmiddels aangepast naar onze smaak. Lees hier gauw verder.

  Aanmelden voor nieuwsbrief