E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Creëer je eigen leven met jouw gedachten en woorden.

  Welke woorden en gedachten gebruik jij als je de ochtend start of de dag afsluit?

  En hoe ga jij vervolgens de dag door? Hoe vaak maak je jezelf kleiner of vind je dat je het niet waard bent of vergelijk je jezelf met een ander? Zodra je naar buiten kijkt kun je denken; bah wat een slecht weer of; wat fijn er valt weer regen en dit is goed tegen de droogte! Als je naar jezelf kijkt in de spiegel wat denk je dan? Heb je positieve gedachten of overstijgen negatieve gedachten als; ahhh ik heb een rimpel of oh ik heb pukkels of wat heb ik een rond hoofd. Je maakt zelf je dag..!

  De invloed van externe omgevingsfactoren

  Ben jij je ervan bewust wat de kracht is van je gedachten en van je woorden? 

  Ik ben van mening dat je je eigen wereld creëert met de woorden die je uitspreekt of denkt. Uiteindelijk ervaar je de wereld vanuit jouw perspectief, vanuit jouw bewustzijn, dat is mijn visie. De meeste van ons denken vaak negatieve gedachten en hebben niet door wat er met je zelfbeeld gebeurt en de wereld waarin je leeft. En dan hebben we in deze tijd ook nog eens een uitzonderlijke situatie, met Covid-19, alles wat zich in de media afspeelt en alle informatie die op je afkomt. Je maakt continu keuzes voor jezelf in het hoofd, welke informatie juist is en welke niet. Is het reële angst of niet? Ben ik in gevaar of niet? 

  Wat voor wereld creëer je voor jezelf en is het nodig om in deze angstige wereld te zitten vraag ik me dan af. Hoe komt het dat we vaak negatieve gedachten hebben?

  Kiezen we zelf onze gedachten of niet?

  In de tijd waarin we nu leven is deze bewustwording nog veel belangrijker. Want jij bedenkt niet alleen zelf je gedachten. Je wordt enorm beïnvloed van buitenaf. 

  Vanaf jongs af aan word je al geprogrammeerd met negatieve of positieve gedachten waarmee je vanaf buiten wordt gevoed. Wat er in je gezin gebeurt, op school of tussen je familie, buren of vrienden of via de media. Helaas is voor velen het zelfbeeld vaak negatief. Gedachten die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld;  ik ben niet goed genoeg of niet snel genoeg, mooi genoeg, kan niet goed praten, ga niet goed mee in de groep of je vind dat je het niet waard bent om geld te verdienen.

  Wie krijgt de schuld?

  Wanneer we niet lekker in ons vel zitten is het vaak makkelijk om de schuld bij de ander of de omgeving neer te leggen. Je geeft vaak anderen de schuld voor de gedachten die je hebt en je zegt dan; het komt door hoe het in mijn gezin was of wat de buren altijd zeiden of wat ik op tv heb gezien. Je legt de verantwoordelijkheid van het creëren van je gedachten vaak onbewust buiten jezelf maar uiteindelijk ben jezelf verantwoordelijk voor wat je denkt. Als je eenmaal vast zit in een bepaald gedachtenpatroon, welke een negatieve lading heeft,  dan kun je toch een andere keuze maken.  Een negatief zelfbeeld is een patroon wat is gecreëerd in het verleden maar je houdt het zelf in stand en je kunt dat ook zelf doorbreken. Dat kan soms lastig zijn.Wij mensen zijn vaak eerder geneigd om negatieve gedachten en denkbeelden te onthouden en voor waar aan te nemen, dan ons te concentreren op positieve geluiden die we horen. 

  De sleutel is in mijn ogen bewustwording van je eigen gedachten en overtuigingen. Wanneer je alleen al bewust wordt van je eigen gedachten, patronen en overtuigingen kun je dit direct invloed uitoefenen door een positieve gedachte te kiezen. Het kan ook helpen om gewoon geen aandacht aan negatieve gedachten te schenken en deze te negeren. Hoe vaker je kiest voor een positieve gedachten hoe makkelijker het een automatisch patroon wordt.  Uiteindelijk creëer je dan zelf jouw gedachten en kun je uitvinden welke invloed dit op jouw leven heeft en of dit bevalt.

  Lukt het jou om te stoppen met denken?

  Je wereld creëer met je gedachten en je woorden. Wist je dat je meer dan 60.000 gedachten per dag hebt!  En dit gebeurt helemaal vanzelf en het gaat maar door. Er zijn negatieve gedachten en positieve. De zwaarte van je gedachten kunnen worden beïnvloed door wat er allemaal buiten je gebeurt. Daardoor kan je heel onrustig of angstig worden of denken dat het allemaal niet meer lukt waardoor je in een negatieve spiraal kunt komen. Je gedachten stoppen namelijk niet zomaar. Het is daarom goed om te weten dat er gelukkig wel methodes zijn om rust aan te brengen zoals bijvoorbeeld  mediteren. Wij bij Master My Energy hebben al veel gedeeld over meditatie. En omdat wij zowel fysieke als mentale gezondheid beiden erg belangrijk vinden inspireren we je graag ook met de onlangs geschreven blog van Radha Poeran  World Mental Health Day over mentale en geestelijke gezondheid.

  Onlangs ben ik zeer enthousiast geraakt door het boek, ‘Je kunt je leven helen’, van Louise l. Hay. Hiermee wil ik jou inspireren om bewust te kijken naar wat voor gedachten je hebt. En dat deze gedachten vaak gebaseerd zijn op of het verleden of de toekomst. Ze worden continu beïnvloed door gebeurtenissen die zijn geweest in je eigen leven of die van een ander. Als je echt wilt kun je heel bewust stap voor stap je gedachtenpatroon veranderen en daarmee een leven creëren waar je nog blijer van word.

  10 tips om bewust om te gaan met je gedachten en woorden:

  1. Word je bewust van hoe je in de ochtend wakker wordt, wat zijn je gedachten? En als je gaat slapen?
  2. Probeer bewust je eerste gedachten in de ochtend en voor je gaat slapen positief te maken. Begin met dankbaarheid 
  3. Meditatie. Pak 2 keer per dag een korte meditatie. Hierdoor krijg je meer rust tussen je gedachten.
  4. Maak affirmaties en herhaal deze gedurende de dag. Affirmaties zijn krachtige positieve gedachten. Deze kunnen gericht zijn op wat je wilt creëren of wat je wilt aanpassen in je gedachtenpatroon. Het is als een zaadje wat je plant dat langzaam gaat groeien.
  5. Maak jezelf rijker met kennis, door lezen, luisteren of kijken van inspiratie. Pak iedere dag een beetje inspiratie. 
  6. Verhoog je slaapkwaliteit en neem voldoende rust, ook gedurende de dag. Hierdoor word je overdag scherper en meer gefocust.
  7. Ga naar buiten, ga de natuur in. Frisse lucht en bewegen draagt bij om een positieve vibe te krijgen in je gedachten. Probeer tijdens een wandeling ook eens enkel te focussen op wat je om je heen ziet. 
  8. Let op je voeding en drink voldoende water, hierdoor kan je je serotonine gehalte verhogen wat impact heeft op je geluksgevoel. Dus meer groenten en fruit en minder verzurende producten, zoals suiker, koffie en alcohol.
  9. Probeer eens te schrijven. Zowel je prettige gedachten als ook negatieve gedachten en kijk eens hoe je deze kunt ombuigen naar positief 
  10. Wees lief voor jezelf en niet te streng. Het leven heeft ups and downs. Probeer te accepteren dat het niet erg is als het een dag tegenzit,  all is well, alles is goed. 

  Creëer je eigen wereld, creëer je eigen leven

  Durf jij te geloven in wereld die jezelf creëert vanuit je eigen gedachten en woorden. Hoe kan je jezelf opnieuw programmeren, werken affirmaties écht?

  The point of power is always in the present moment. No matter how long you have a problem, you can begin to change in this moment. For as you change your thinking your life will change. – Louise Hay- 

  Wil je meer inspiratie van wat je allemaal kan doen met je gedachten lees dan een van de boeken van Louise Hay,Je kunt je leven helen.

  Elly Korving | Ondernemer, Business coach

  Aanmelden voor nieuwsbrief