E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  10 lekkere tussendoortjes om simpel te maken.

  Bij de overgang naar een nieuw seizoen hebben we vaak weer goede voornemens zoals:  ‘Ik ga weer starten met gezonder eten’ 

  Wat er vaak insluipt is dat we toch weer wat extra’s bij de koffie of thee doen, weinig tijd hebben om zelf iets te maken en hup daar komen de ongezonde snacks en tussendoortjes. 

  In deze tijd zitten we ook nog eens vaker thuis en hebben we de mogelijkheid om sneller te snacken en als we dan onze 16.00 dip hebben komt er vaak weer iets ongezonds. 

  Ter inspiratie hebben we 10 lekkere simpele tussendoortjes voor je verzameld waar je lekker (met mate ;-) van kan snoepen. 

  1. Geroosterde kikkererwten

  Kikkererwten maken een onderdeel uit van de peulvruchten familie en zijn een rijke bron van vitamines, mineralen en vezels en kunnen daarom een voordeel zijn voor onze gezondheid. De kikkererwt is een glutenvrij alternatief en als je van hartig houdt kun je daar erg blij van worden. 

  Lees verder voor het recept

  1. Dadelballetjes met kokos

  Ben jij een zoetekauw? Dadels zijn een heerlijke zoete lekkernij zonder geraffineerde suikers en zitten ook nog eens vol met vezels, een vitamine B complex en mineralen. 

  Lees verder voor het recept

  1. Gemengde ongebrande noten mix

  Een lekker snack voor als je tussendoor trek hebt, is een handje ongebrande noten. Deze noten bevatten veelal eiwitten en onverzadigde vetten en hebben een verzadigd effect. Makkelijk om onderweg mee te nemen en blijft ook nog lang houdbaar in gesloten verpakking!

  1. Appelpartjes met kaneel

  Deze maanden richting de herfst is een appeltje heerlijk en echt een seizoensproduct. Wil je je appel eens op een andere manier eten maak dan het volgende heerlijke tussendoortje.

  Lees verder voor het recept

  1. Bananenbrood

  Wist je dat serotonine een neurotransmitter is die ontspant en kalmerend werkt? Serotonine staat bekend als het feelgood stofje in je hersenen. Dus een heerlijke snack tussendoor is een stukje bananenbrood.

  Lees verder voor het recept

  1. Lijnzaadcrackers

  Lijnzaad is een heerlijk gezond tussendoortje. Deze geweldige zaadjes zitten vol vezels en bevatten bovendien ook de gezonde omega 3 vetzuren, waar onder andere onze hersenen, hart -en bloedvaten erg blij van worden. Ook kan het een gunstig effect hebben op onze stoelgang omdat onze darmen erg blij worden van deze vezels. 

  Lees verder voor het recept

  1. Dadels met kokosvet en walnoten

  Dadels zijn een heerlijk tussendoortje, zoet en toch gezond. Let op: zoals voor alles geld, geen overdaad hiervan nuttigen. 1 of 2 stuks is meer dan genoeg. Als je er wat kokosvet tussen doet gaat je bloedsuiker minder snel omhoog en wordt de smaak verrijkt. Voeg daar nog een walnoot aan toe en je hebt een heerlijke zoet, smeuig tussendoortje met een krokante bite van de noot. 

  Lees verder voor het recept

  1. Hummus Dip met paprika en komkommer

  Hummus is een heerlijke spread en heel simpel om zelf te maken. Je kunt eindeloos variëren met kruiden en groenten zoals bascilium,komijn, koriander, citroen, knoflook, bietjes of bijvoorbeeld wortel zodat je iedere keer weer een andere smaaksensatie beleeft. Hummus komt uit de Libanese keuken en wordt al eeuwenlang gegeten in het midden oosten en noord Afrika. Daar eten ze de humus vaak met een stukje libanees pitabrood. Maar de hummus is tevens heerlijk om je stukjes groenten zoals paprika, komkommer of bleekselderij mee te dippen. 

  Lees verder voor het recept

  1. Gekookt eitje 

  Het kan natuurlijk ook heel simpel en snel door gewoon een heerlijk gekookt eitje tussendoor te eten. Eitje 6 minuten koken in water dan heb je een zacht gekookt eitje. Wil je een wat harder eitje even wat langer doorkoken.

   

  1. Gezonde chocolade koekjes

  Chocolade, wie houdt er niet van? Een heerlijke variant waarin de combinatie van cacaopoeder, vanille en kokosbloesemsuiker zorgt voor een smaakvol en gezond koekje zonder geraffineerde suikers! Ook erg leuk om dit recept samen met kindjes te maken en als gezonde traktatie uit te delen. 

  Lees verder voor het recept 

  Aanmelden voor nieuwsbrief