E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Fascinatie voor volle maan, Vollemaan is geen zeldzaam verschijnsel, en we kunnen het dan ook regelmatig zien vanaf de aarde. De maan doet er 29,53059 dagen over om zijn vier fasen te doorlopen. Dat betekent dat het ten minste één keer per maand vollemaan is. De een heeft geen last van een volle maan, de andere slaapt slechter.

  “ It’s a full moon outside. the weirdos are out. “

  Een poosje geleden tijdens het autorijden, verdween mijn blik telkens omhoog in plaats van op de weg. Ik werd afgeleid door een prachtige bol van licht die ik gewoon niet kon weerstaan.  Niet echt veilig en verantwoord gedrag, dus ik besloot om toch maar even mijn auto aan de kant te zetten, voordat ik in schaamte zou moeten uitleggen hoe ik op een andere auto zou zijn beland. Nadat ik de schoonheid van deze prachtige volle maan had bewonderd kon ik weer rustig en veilig mijn reis voortzetten. Tja dat klinkt misschien gek voor sommigen. Wat is dat toch, deze aantrekkingskracht en fascinatie voor een volle maan? Herken jij dat ook?

  Wanneer volle maan?

  Wanneer de zon aan de andere kant van de aarde staat dan waar de maan staat, ontstaat volle maan. Ongeveer eens in de maand verschijnt er een volle maan. De volgende data in 2021 kun je er weer één verwachten:

  • 27 februari 2021
  • 28 maart 2021
  • 27 april 2021 (super volle maan)
  • 26 mei 2021 (super volle maan)
  • 24 juni 2021
  • 22 augustus 2021
  • 21 september 2021
  • 20 oktober 2021
  • 19 november 2021
  • 19 december 2021

  Maansverduisteringen

  Wanneer er een ook gedeeltelijke maansverduistering plaats. Dit kan in tegenstelling tot een zonsverduistering een aantal uren duren. De maan beweegt zich dan door de bijschaduw van aarde en pakt dus een deel van deze schaduw waardoor haar licht iets minder fel is. Er zijn drie soorten maansverduisteringen/ eclipsen:

  • Volledige maansverduistering; ook wel bloedmaan genoemd.
  • Gedeeltelijke maansverduistering; de maan komt voor een deel in de umbra. Umbra is de kernschaduw van onze planeet aarde. Hier lijkt het dan alsof er een hapje uit de maand is gehaald

   

  • Penumbrale maansverduistering; de maan lijkt donkerder omdat deze in de bijschaduw van de aarde staat. 


  Volle maan, energie en emoties

  Het is niet voor niks dat er veel wordt geschreven over de maan, en dat er volgens velen een link met ons energieveld is. Ze zeggen dat de energie van de maan invloed en aantrekkingskracht heeft op het water op aarde. En omdat wij mensen voor een groot deel ook uit water bestaan kunnen wij dit merken aan onze energie. 

  Alhoewel de meningen van diverse wetenschappers hierover is verdeeld kan ik enkel spreken uit eigen ervaring. Ik heb zelf duidelijk ondervonden dat rond de periode van een volle maan, de energie anders lijkt te zijn. Zelfs als ik me er niet bewust van ben, besef ik achteraf waarom ik ‘snachts ineens wakker werd of juist niet goed in slaap kon komen. Voor mij geldt dan ook dat ik tijdens de periode van een volle maan dikwijls meer intensiteit van emoties ervaar en een ander slaap-waakritme aanneem. En tijdens mijn meditaties lijkt de energie ook sterker te zijn.  Alsof ik word uitgedaagd om weer goed contact te maken met mijn binnenwereld en wellicht mentaal iets moet opruimen. Klinkt dat zweverig of herken jij dat ook? Laat het me weten in een reactie onderaan de blog, ik ben wel benieuwd!

  • “ People use to think the skies are the limit, then somebody went to the moon” – unknown


  Volle maan en astrologie 

  Ook worden de maanstanden worden door astrologen gelinkt aan de dierenriem, onze sterrenbeelden. Zo staat de volle maan op zondag 5 juli in het teken van Steenbok, terwijl de zon in het teken Kreeft staat. Benieuwd wat de astrologen hierover te vertellen hebben zie dan de link onderaan deze blog voor meer informatie.

  Guru Purnima

  In boeddhistische, hindoeïstische en andere spirituele culturen wordt deze volle maan ook wel gevierd met een traditie waarbij leermeesters worden geëerd.  Deze leermeesters en verlichte mensen, die hun kennis en wijsheid verspreiden om de mensheid te helpen, worden ook wel Gurus of goeroes genoemd. Met een oostelijke traditie genaamd Guru Purnima worden deze meesters geëerd en is het een feestdag. Er vinden dan verschillende rituelen plaats, er wordt gezongen en lekker (vegetarisch) gegeten. 

  “If the full moon loves you, why worry about the stars?” 

  5 tips bij Volle Maan!


  Ben je ook gevoelig voor energie en de volle maan?  Probeer dan de volgens tips uit en ervaar wat dit moet je doet.

  • Mediteer minimaal 2 keer per dag
  • Eet licht verteerbaar eten, veel groente en fruit
  • Visualiseer je dromen en je diepste wensen en schrijf ze daarna op
  • Vermijd ruzies of heftige gesprekken
  • Zegen de mensen van wie je houdt en focus je op liefde en positiviteit

  Meer weten over je astrologie en de maan?

  https://www.astrohoroscoop.nl/volle-manen 

  Marsha Sewnandan | Voedings- en gezondheidscoach

  Bron: Wetenschap in Beeld

  Aanmelden voor nieuwsbrief