E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Bewegen is hét antwoord op het coronavirus 

  Op 18 juni 2020 werd een interview met neurowetenschapper Erik Scherder gepubliceerd ‘Bewegen is hét antwoord op het coronavirus’, waarin hij zijn kijk deelt op de inactieve levensstijl die velen van ons hebben.

  Waar gaat dit artikel over en wat is de conclusie?

  Scherder zegt er het volgende over: “Al in 2012 is uit studies gebleken dat er per jaar wereldwijd 5,3 miljoen mensen overlijden aan ziekten die gerelateerd zijn aan lichamelijke inactiviteit: diabetes type 2, obesitas en hart- en vaatziekten. In 2016 was deze pandemie niet gestopt en in 2019 werd het beeld weer bevestigd. Het gaat om dezelfde groep mensen die nu het meest kwetsbaar zijn voor de complicaties van Covid-19. Wie te weinig beweegt, is dus extra kwetsbaar voor infecties.” 

  Nu we met ons allen de anderhalve meter samenleving zijn ingegaan, wordt deze groep nog groter. En dan hebben we het nog niet over de vele corona-kilo’s die zijn bijgekomen omdat mensen de hele dag thuis zitten. 


  Hoe past bewegen in een gezonde leefstijl volgens Master My Energy?

  Daar kunnen we gelijk heel duidelijk in zijn. Bewegen heeft een prominente plek in ons vitaliteitsmodel. Niet voor niets. In ons optiek is bewegen net zo belangrijk als voeding, ontspannen en een zinvol leven.
  In onze blog “Regie over jouw energie met het vitaliteitsmodel van Master My Energy” lees je meer over ons vitaliteitsmodel https://www.mastermyenergy.com/2020/05/01/energ/

  Eigenlijk weten we allemaal dat bewegen heel belangrijk is voor een vitaal leven, nu en ook zeker noodzakelijk om vitaal oud te worden. En toch blijft het lastig voor een grote groep onder ons om in beweging te komen of in beweging te blijven. Dat extra duwtje om in beweging te komen kan dan helpen. 

  Hoe kun jij aan de slag met bewegen?

  Wij geloven dat transformatie begint met het nemen van een bewust besluit. Wil je meer weten over het nemen van een bewust besluit, lees dan onze blog “Hoe je in vier stappen Master kan worden van jouw energie” https://www.mastermyenergy.com/2020/05/19/neem-regie-over-jouw-energie/ 

  Daarnaast is het belangrijk dat je kiest voor een vorm van bewegen dat past bij jou. Ga dus niet direct beginnen met hardlopen als dit een vorm van bewegen is dat je eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Kies een vorm waar jij blij van wordt. De kans dat je het volhoudt is dan veel groter en je krijgt er meer energie van. Ik hou van yoga, dansen en wandelen. Ik plan deze momenten bewust in mijn agenda en zorg ik dat ik op een leuke manier aan mijn beweging toe kom.

  Heb jij beweegtips voor onze lezers? 

  Astrid Gobardhan | Chopra Certified Meditation Teacher | Yoga Practitioner | Life Coach | Business Coach

   

  Aanmelden voor nieuwsbrief