E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Coronavrij een knuffel geven, hoe dan?

  We weten allemaal dat elk mens liefde nodig heeft. Een manier om iemand liefde te geven is knuffelen. Vooral kinderen worden daar heel erg blij van. Uit verschillende onderzoeken is zelfs gebleken dat knuffelen het stressniveau flink verlaagt. Maar hoe kun je anderen toch knuffelen in de anderhalve meter samenleving? 

  Het lijkt haast onmogelijk, maar het kan toch als je op een aantal dingen let. Let er bijvoorbeeld op dat je niet huilt. Sommige mensen kunnen zo ontroert raken door een knuffel dat tranen de vrije loop krijgen. En dat is niet gek. Tranen schijnen echter net als een lopende neus het virus te kunnen bevatten.

  Lees het artikel van Tara Parker-Pope gepubliceerd in The New York Times. Zij legt je op een heldere wijze (met plaatjes) uit hoe je elkaar toch een knuffel kunt geven tijdens een pandemie, maar dan op een veilige manier zonder dat je elkaar besmet. 

  Het is fijn om deze tips te delen met elkaar, zo kunnen we ondanks de afstand die in acht moet worden genomen, elkaar toch een beetje liefde blijven geven maar dan op een veilige manier. Vooral aan de mensen die het echt nodig hebben. Het kost je niets om een knuffel te geven, maar het kan ontzettend waardevol zijn voor iemand. 

  Vind je het toch lastig om een knuffel te geven of te ontvangen? Wees je dan bewust dat knuffelen ook gaat over liefde en aandacht. Dit kan ook zonder elkaar aan te raken. Echt luisteren, een compliment geven, iemand verrassen, samen muziek luisteren, of….bedenk het maar. Leuk als je deelt hoe jij in de Coronatijd knuffelt of aandacht geeft en ontvangt. 

  Lees hier het artikel van Tara (in het Engels):

  https://www.nytimes.com/2020/06/04/well/family/coronavirus-pandemic-hug-mask.html

  Aanmelden voor nieuwsbrief