E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  Positieve gedachten bij World Ocean day! Elke stap is er één. 

  Vandaag staan we bewust stil bij de oceaan #worldoceanday #worldoceanday2020

  “Water is driving is the driving force of all nature” – Leonardo da Vinci

  Wist je dat 70% van de aarde bedekt is met water én dat dit gegeven ook in ons als mens weerspiegeld wordt. Vandaag willen we aandacht vragen om dankbaar te zijn voor onze oceanen. Dankbaarheid en respect voor water staat gelijk aan dankbaarheid en respect voor ons bestaansrecht als mens. Wist je dat wij ook uit ongeveer 70% water bestaan? 

  Alles is één. Zonder water is leven niet mogelijk. Drink jij genoeg water, vanuit liefde voor jezelf?  Hoe ga jij om met de oceaan? Hoe draag jij zorg dat wij onze water binnen en buiten schoonhouden?

  Wist je dat de zeeën verzuren en wij als mens ook steeds meer. Als alles één is kunnen we vanuit bewustwording onszelf ontzuren en de oceanen ook. Maar hoe dan?

  Laten we ons focussen op het positieve. Er gebeuren namelijk hele mooie dingen. Dit kan ons inspireren zelf ook stappen te zetten. Ieder stapje is er één. We hebben voor jullie vijf mooie initiatieven op een rij gezet. Deel vooral ook initiatieven die jij mooi vindt of wat jij zelf doet. Laten we elkaar blijven inspireren, dat geeft hoop. 

  Hieronder vind je 5 positief nieuws sites en acties:

  1.’Landmark’-studie heeft een routekaart voor hoe wij de oceanen in slechts één generatie kunnen herstellen naar de vroegere glorie. Het is echt mogelijk om de oceanen te laten herstellen tot een gezond niveau. Lees verder:

  https://www.goodnewsnetwork.org/landmark-study-outlines-how-to-restore-oceans-to-former-glory-by-2050/ 

  2.Positieve News is een online magazine voor journalistiek om positief nieuws te delen over de onderwerpen die de wereld helpen. Voor hun 100ste magazine hebben ze ‘Hoop 100’ gelanceerd. Lees verder om te kijken welke positieve projecten bijdrage aan een schonere oceaan.

  https://www.positive.news/environment/hope-100-four-projects-cleaning-up-ocean-plastic/ 

  3.De Ocean Conservancy organisation is opgericht in 1972 en biedt steun voor walvissen en dieren in het wild, lokale gemeenschappen en voor onze oceaan. Lees onderstaande blog voor 5 initiatieven.

  https://oceanconservancy.org/blog/2020/04/29/5-good-things-happening-ocean/ 

  4.Stilte in de oceaan voor de walvissen is cruciaal voor walvissen. Onderstaande artikel is mooie weergave van de effecten van Corona op de verminderde zeevaart. Voor het leven in in onze oceanen komt er eindelijk rust.

  https://www.google.nl/amp/s/amp.theguardian.com/environment/2020/apr/27/silence-is-golden-for-whales-as-lockdown-reduces-ocean-noise-coronavirus 

  5.Het Good news Network verteld over de Nederlander Boyan Slat die bezig is met de aanpak om plastic in de oceanen te bestrijden met schepen die plastic verzamelen. Dit wordt nu ook ontwikkeld voor onze rivieren.

  https://www.goodnewsnetwork.org/boyan-slat-launches-barge-fleet-to-collect-river-trash/?fbclid=IwAR0t2nHPEJXUB-ulf673-kYXlnPrjnQIt_zsKMqo62YasDuv2FOsX9bcvCA 

  Aanmelden voor nieuwsbrief