Wie is Archie Williams, welke lessen kan hij ons leren?

Wij willen graag met jullie ter inspiratie het verhaal delen van Archie Williams. Archie was 22 jaar oud toen hij werd veroordeeld voor verkrachting. Een misdrijf die hij niet had begaan. Maar de autoriteiten en de maatschappij wilden een dader vinden. Archie had niet de financiële middelen om zichzelf op een passende wijze te verdedigen tegen de staat Louisiana. Pas 36 jaar later wordt dankzij een DNA-test bewezen dat iemand anders de dader was en wordt Archie vrijgelaten. 

Tijdens zijn gevangenschap keek Archie vaak naar de tv show “America’s Got Talent”.. Ondanks dat Archie veroordeeld was tot een levenslange gevangenisstraf zonder het recht op een vervroegde vrijlating, visualiseerde Archie hoe hij op een dag daar op het podium zou staan en een prachtig lied zong. Archie heeft zijn visualisatie uiteindelijk gemanifesteerd. 

Wij vinden het heel inspirerend om te zien hoe iemand onder zulke omstandigheden toch kan blijven dromen over iets wat hem blij kan maken. Archie leert ons de moed niet op te geven, zelfs niet onder de meest zware omstandigheden en te durven blijven dromen. Ook dan kun je je diepste verlangens manifesteren. 

Een andere les die we van Archie meekrijgen is dat vrijheid een concept is tussen je oren. Archie heeft ervoor gezorgd dat zijn mind nooit achter tralies is gezet, hoewel zijn lichaam dat wel was. Een peaceful mind is je grootste rijkdom en is het enige dat niemand van jou kan afnemen, ook al is al het andere wel van je afgenomen. Jij bent de enige die controle heeft over je mind en als je die kracht herkent en erkent, ben je feitelijk onaantastbaar. 

Archie heeft tijdens zijn gevangenschap veel gebeden en gezongen. Het mooie van zingen is dat het je direct in het moment brengt. Je zit op dat moment niet vast in een patroon van gedachten. Probeer na te gaan wat jou helpt om in het moment te zijn. Zo doorbreek je je gedachtenpatronen en creëer je rust in je hoofd. Mediteren is een krachtige manier om sneller in het moment te kunnen komen. 

Wij hopen dat jij ook geïnspireerd raakt van het verhaal van Archie en dat je de tijd neemt om weer even goed naar je vision board te kijken om je diepste verlangens te visualiseren. Don’t give up on your dreams. The Sun will always come up for you. 

Aanmelden voor nieuwsbrief