Wat betekent dat eigenlijk Master worden van jouw energie?

Vrij vertaald staat het voor meesterschap verkrijgen over jouw energie of levensenergie. Meesterschap staat voor ‘baas over eigen lichaam & geest én weten hoe je hier zelf direct invloed op kunt uitoefenen, met als doel een gezonde energiebalans. Je wel of niet energiek voelen heeft ons inziens namelijk een directe relatie met vitaliteit en daarmee op ons kwaliteit van leven.

Wil je meer weten over onze visie hierop. Lees dan onze blog ‘Ben jij Master van jouw energie?’
Deze blog gaat over onze duurzame en effectieve strategie, oftewel werkwijze, om Master te worden van jouw vitaliteit. We vinden vitaliteit allemaal belangrijk, dat spreekt voor zich.

Vaak vinden we het wel een uitdaging om een gezonde leefstijl in ons manier van leven te integreren. Herken je dat je wel eens een programma hebt gevolgd om af te vallen, of een detox hebt gedaan, of je had het goede voornemen om meer te bewegen en je schrijft je in bij een sportschool, of misschien wilde je meer kunnen ontspannen en staat nog op je lijstje ‘ik ga op yoga of leren mediteren’. En dat al die activiteiten of voornemens op korte termijn wel absoluut iets positiefs met zich meebrengen maar dat je na verloop van tijd weer langzaam terugvalt in oude patronen? En misschien zelf ook denkt, ik geef het op. Op zich is dat niet zo gek. Vaak zijn we ons namelijk niet bewust dat de kern van een vitale leefstijl draait om gedragsverandering. Wij zijn ervan overtuigd dat je effectief en duurzaam de gewenste gedragsverandering eigen kan maken als dit volgens een bewuste visie en strategie wordt uitgevoerd.

Master My Energy heeft voor jou DE effectieve en duurzame strategie ontwikkeld zodat jij Master wordt van jouw energie en daarmee direct invloed uitoefent op jouw kwaliteit van leven.

Onze aanpak bestaat uit vier stappen:

 1. Maak een besluit
 2. Kies jouw programma
 3. Word je eigen master
 4. Kracht van samen

Deze vier stappen zet je niet eenmalig. Vitaliteit is in onze visie een ‘on going journey’, met ander woorden werken aan je gezondheid is een doorlopend proces en zal dus altijd onze aandacht nodig hebben. Al is het maar dat ieder mens uniek is in combinatie met de wetenschap dat alles continu verandert, inclusief wij als mens. Graag lichten wij deze stappen toe.

Stap 1: Maak een besluit

Alles wat er in je leven tot nu toe is gebeurd, zowel het goede als het slechte, is begonnen met een besluit. Misschien ben je daar zelfs niet bewust van, elke dag maken wij vele besluiten klein en groot. Start ik de dag met een appel of met een kop koffie? Blijf ik in de avond liever op de bank liggen of ga ik buiten wandelen of sporten? Start ik de dag met een glimlach of met het gevoel ‘ik heb er geen zin in’.

Al deze momenten van besluitvorming hebben jouw leven gevormd. De beslissingen die jij elke dag maakt, zullen bepalen hoe jij je vandaag voelt en wie jij morgen bent. Jouw leven is dus het resultaat van wat je anders hebt gedaan dan andere mensen die zich in dezelfde situatie bevinden. Jouw acties hebben andere resultaten opgeleverd dan je vrienden, buren en geliefden. Omdat jouw acties, achter jouw besluit, richtinggevend zijn voor het leven dat jij creëert. Zodra je een beslissing neemt, heb je je leven in een nieuwe richting gezet. Je hebt letterlijk de macht om je leven in een oogwenk te veranderen.

Besluiten of beslissingen zijn dus een krachtig hulpmiddel om het leven voor jezelf te creëren waar jij écht blij van wordt.

Wij zetten zeven voordelen van de kracht van een besluit voor jou op een rij:

 1. Bewust een besluit nemen, maakt dat je goed nadenkt over wat je écht wilt op. Wil je afvallen of wil je je fit voelen? Dat is een enorm verschil. Als je de kilo’s kwijt bent, wat gebeurt er dan?
 2. Een goed besluit maakt een kracht in je wakker om je doel te halen.
 3. Je creëert momentum dat nodig is om (drastische) veranderingen in je leven te creëren, zelfs in de kortst mogelijke tijd.
 4. Kan je de gezegde ‘Where focus goes, energy flows’. Dit betekent wat je aandacht geeft groeit. Een goed besluit zorgt dat jij en je omgeving in een positieve flow komen.
 5. Een goed doordacht besluit geeft je zin en energie om eraan te beginnen.
 6. Een helder besluit helpt je om jouw doelen en acties scherp te krijgen. Dit is ook heel belangrijk om je successen te vieren.
 7. Een krachtig besluit is jouw eigen inspirator. Op dagen dat het even tegen zit, trekt jouw besluit je er doorheen.

Maar hoe neem je goed besluit? En hoe zorg je dat angst je niet in de weg zit om een besluit te durven nemen. Een goed besluit nemen, doelen stellen en in de actie gaan vereist focus, aandacht en persoonlijke skills. Om jou hierbij te helpen hebben we een online Master My Energy Class ‘Power of Decision’ ontwikkeld. Een krachtig besluit helpt jou namelijk jouw leven te leven wat jij écht ten diepste wilt en niet wat een ander van jou verwacht. En omdat we dit zo een belangrijke eerste stap vinden, krijgt iedereen die een programma bij ons koopt deze Masterclass gratis.

Stap 2: Kies jouw programma

Nadat je heel bewust een besluit hebt genomen, is het aan jou om te beslissen waar en hoe je wilt starten. Ons aanbod van programma’s vind je terug in het Master My Energy vitaliteitsmodel. Wij zijn gestart blijf ons volgen.

In ons vitaliteitsmodel omarmen wij vier vitaliteitsgebieden: 

 • Beweging
 • Voeding
 • Persoonlijke groei
 • Body and Mind

Het model gaat er vanuit dat je succesvolle gedragsveranderingen realiseert met kleine stappen. We hebben daarom een zeer divers en ruim aanbod zodat je stapje voor stapje kennis en ervaring opdoet om meesterschap te verkrijgen over jouw energie. In onze visie is vitaliteit een persoonlijke levensreis, waarbij je elke dag een stapje zet. Wij geloven niet in een ‘quick fix’ oplossing. Als je een betere conditie wilt gebeurt dat niet door alleen een eenmalige sportprogramma te volgen. 

Stel je neemt het besluit “ik wil meer energie” en je weet dat je niet altijd gezond eet en overgewicht hebt. Binnen ons vitaliteitsmodel kan je kiezen om met ‘Voeding’ te beginnen door een eerste stap te zetten om bijvoorbeeld af te vallen. Een volgend stapje kan zijn, ik  wil mijn patronen doorbreken die mij verleiden om verkeerde voedingskeuzes te maken. Je kunt dan kiezen voor een coach of voor een online programma vanuit ‘Persoonlijke groei’. En stel dat na verloop van tijd je toe bent aan je volgende stap ‘meer rust in je hoofd’, dan kun je één van onze programma’s binnen Body & Mind volgen. 

Met dit voorbeeld willen wij aangeven dat je bij Master My Energy oplossingen vindt voor jouw acties, voortkomend uit jouw besluit en doelen voor een vitaal leven. Ons vitaliteitsmodel omvat de belangrijkste facetten voor een vitaal leven. En daarbij is de opzet van onze programma’s dusdanig dat je zelf leert hoe je Master wordt van jouw energie.  Wil je meer weten over het Vitaliteitsmodel van Master My Energy? Lees dan onze blog 

Stap 3: Word je eigen Master

Word je eigen Master gaat over eigen regie pakken over jouw vitaliteit. Jij én alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Ons uitgangspunt is dat jij als mens een gezonde en perfectie creatie bent. Je niet vitaal of fit voelen heeft grotendeels te maken met keuzes of beslissingen die je (onbewust) maakt of gaandeweg hebt gemaakt. Wij, van Master My Energy, zijn hier om jou te helpen en te inspireren hoe je (weer) verbinding maakt met je ware zelf en je zelfhelend vermogen.

Met onze programma’s kan je concreet aan de slag om je vitaliteit naar wens te behouden of te verhogen. Als jij weet hoe jij je vitaliteit behoud of verbetert, ben jij meester van jouw energie. En dat is precies wat wij voor jou wensen.

Een ander aspect van verbinden met je kern en zelfhelend vermogen is dat jij goed aanvoelt wat jou energie geeft. Wij geloven namelijk niet in ‘one size fits all’. Jij bent uniek en jouw leefomstandigheden zijn uniek. Wat voor de één werkt, hoeft voor jou niet te werken. Overigens is ontdekken wat voor jou niet werkt ook waardevolle kennis en ervaring.

Op deze wijze word jij Master van jouw energie. Je pakt dan weer de regie over jouw leven. En zodra je voelt dat het weer minder gaat, begin je weer bij stap 1 ‘neem een besluit’. Van daaruit kun je weer voelen wat op dat moment voor jou écht belangrijk is. We willen je in staat stellen om te voelen aan welke knoppen je moet draaien om je energie te verhogen. Zoals gezegd blijft het balanceren gedurende je gehele leven. Telkens zullen we je uitdagen en inspireren om bewust te worden wat de kwaliteit van jouw energie op jouw levensreis is.

Stap 4: Kracht van samen

Wij mensen zijn sociale wezens en niet gemaakt om alleen te leven. Zowel in goede als in slechte tijden hebben we elkaar nodig. Samen lachen, successen vieren, genieten van een mooie film, een inspirerend gesprek, een luisterend oor, een troostende schouder, een warme knuffel kan allemaal bijdragen aan ons geluksgevoel en daarmee onze energie verhogen. En misschien herken je het wel dat het enorm kan helpen om een ondersteunende omgeving te hebben wanneer je voor een uitdagend project, opleiding of programma staat. Het gevoel van samen, elkaar inspireren en motiveren kan zeer bekrachtigend werken. En zeker ook als het gaat om het doorbreken patronen en gedragsverandering.

Daarom bieden wij een community aan waarbij je je kunt aansluiten zowel online als fysieke inspiratiebijeenkomsten. In de online community vind je coaches en ervaringsdeskundigen die jou aanmoedigen en supporten om je doel te halen. Daarnaast vind je ook veel gratis kennis en inspiratie voor een leven lang vitaliteit.

En hier bovenop bieden we onze programma’s aan vanuit de kracht van samen. Wij realiseren ons namelijk heel goed dat wij niet de enigen zijn die vanuit ons hart er voor willen zorgen dat jij Master wordt van jouw energie. Er zijn nog heel veel andere aanbieders die eigenlijk exact hetzelfde willen. Al deze aanbieders, die net als ons vanuit hun hart werken om jou te kunnen helpen, hebben we samengebracht op ons platform zodat jij kunt kiezen welke aanbieder voor jou op dit moment past. Zij zijn onze partners die bijdragen aan onze missie.

Onze missie is bouwen aan een wereldwijde community, die zowel offline als online de missie heeft elkaar te helpen een betere wereld te creëren. Hoe? Door jou te helpen ontdekken hoe jij jouw energieniveau kan optimaliseren. Vanuit liefde voor jezelf.

Wij hebben onze partners op een zorgvuldige wijze geselecteerd. Passie, oog voor de mens, kwaliteit, deskundigheid oprechtheid, ervaring en verbinding zijn onder andere belangrijke kernwaarden bij de selectie. Want alleen vanuit een zuivere intentie kunnen we jou echt helpen. En wij geloven erin dat als wij dat samenbrengen op één platform, jij op een hele krachtige manier Master kunt worden van jouw Energie.

Wij hopen dat wij jou nieuwsgierig hebben gemaakt naar wie wij zijn en de manier waarop wij werken. We nodigen je van harte uit om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief of een gratis programma of een gratis kennismakingsgesprek met één van onze coaches te volgen.

“The best way to find yourself is to lose yourself in the service of others” – Mahatma Gandhi