E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  “Hoogleraar legt verband tussen obesitas en corona uit: Dikke buik is een risico”

  Dit is een kop uit een krantenartikel. Misschien heb je dit ook gelezen? Het is zeker de moeite waard het artikel te lezen. Zie de weblink hieronder. 

  Een citaat uit het artikel: “Veel buikvet is een belangrijke risicofactor, weet Liesbeth van Rossum, internist en hoogleraar obesitas in het Erasmus MC. ,,In dat buikvet worden continu hormonen en ontsteking stofjes aangemaakt, waar het immuunsysteem op reageert. Het immuunsysteem is hierdoor actiever dan normaal en reageert minder goed op indringers. Hierdoor kan het coronavirus zich snel vermenigvuldigen, waardoor de patiënt zieker wordt.”

  Het is NIET de bedoeling om je bang te maken. Maar misschien is dit wel de wake up call die je nodig hebt. Je bent het waard om vitaal door het leven te gaan. En natuurlijk heb je niet alles zelf in de hand. Vanuit leefstijl heb je wel invloed  op je gezondheid. Heb je al (veel) dingen geprobeerd en lukt het niet?  Niets is lastiger dan patronen te doorbreken. Misschien inspireert mijn blog ‘Yes..dit werkt echt’ jou.  

  Bron:

  https://www.ad.nl/gezond/hoogleraar-legt-verband-tussen-obesitas-en-corona-uit-dikke-buik-is-een-risico~a0ce07c0/?fbclid=IwAR0_woPv9lJqIr2S-phfw3g5nuEBAJSuhsXIYUucqtkWo-HjvUu230yEU-c

  Aanmelden voor nieuwsbrief