E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  WAT VOOR TYPE BEN JIJ?

  Als wij mensen in een nare situatie zitten zijn er grofweg twee groepen mensen zijn: een groep mensen die gaan bedenken hoe vervelend de situatie is en bedenken hoeveel erger het kan worden en dat het nooit meer goed komt en dat het de schuld van die en die is en dat ze altijd gezegd hebben dat er iets naars zou gebeuren. En je hebt een groep mensen die denken: Wat vervelend. Dit is niet leuk, maar hoe ga ik hier het beste van maken?

  De hele wereld staat nu op zijn kop. Iedereen heeft commentaar en iedereen vindt er iets van. Dan doet Rutte en zijn kabinet het niet goed. Dan heeft het RIVM het gedaan. Het ene land doet het wel goed en wij in Nederland niet. Allerlei doem-scenario’s duiken de kop op. De mensen die dit soort gedachten hebben, volgen de hele dag het nieuws rondom het Coronavirus en praten er veel over. En eigenlijk brengt deze manier van kijken je niet veel verder. Want je blijf in hetzelfde cirkeltje door redeneren en je hebt geen controle over Nederland. 

  WAT KAN JE ÓÓK KIEZEN? OF HOE KAN JE OOK KIJKEN?

  Je kunt deze hele nare situatie echter ook van een andere kant bekijken. Een ander perspectief is: ik hoef mij gelukkig niet meer zo te haasten, Ik sta niet meer in een ellenlange file, ik zie mijn kinderen nu de hele dag, ik kan er voor ze zijn als ze even willen knuffelen of even verdrietig zijn. Ik kan op mijn gemak koken, ik kan een boek lezen, ik kan gaan schrijven. Ik kan online een cursus doen. Ik kan mensen helpen. Deze hele situatie daagt je uit om creatief te zijn en te gaan zien wat je allemaal nog wel kunt. We mogen gelukkig allemaal nog een frisse neus halen. Even een wandeling doen in de zon en de lente proeven. Hoe heerlijk is dat? Dit zijn dingen waar je wel controle over hebt en direct kunt inzetten voor jezelf. 

  Je kunt situaties altijd van twee kanten benaderen. Interessant is om te achterhalen wat jij altijd doet. En vraag je dan af of de benadering die je onbewust kiest, de juiste is. Is dat een benadering die jou verder brengt? Of zit je vast in een cirkeltje? Welke type ben jij? En hoe wil jij je leven vorm geven? Stel dat je straks ziek in bed ligt, hoe wil je dan terugkijken op je leven? Zie je dan iemand die vast zat in allerlei gedachten en zich druk maakte om de lockdown of niet of wil je iemand zien die altijd geprobeerd heeft het beste uit het leven te halen? 

  HOE HEB JIJ GELEEFD?

  Heel vaak denken mensen dat ze het oneindige leven hebben. Het Coronavirus maakt ons heel duidelijk dat ons leven eindig kan zijn. We gaan allemaal een keertje dood, ook het Coronavirus. De vraag die belangrijk blijft: hoe heb jij geleefd?

  Wij hebben afgelopen zondag een hele succesvolle webinar gegeven over hoe je rust in je hoofd kan krijgen. Als je rust in je hoofd hebt, ben je beter in staat om de juiste keuzes te maken voor jezelf. Wil je meer weten? Kijk dan op onze website www.mastermyenergy.com. Je kunt dan ook vragen stellen.  

  Astrid Gobardhan, Chopra Certified Meditation Teacher

  Aanmelden voor nieuwsbrief