E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  HET IS TIJD…. TIJD OM JE HART TE OPENEN

  Iedereen heeft het erover dat we in een gekke tijd zijn beland. Nog nooit eerder hebben we dit meegemaakt in Nederland op deze manier. De wereld staat op z’n kop. Ondertussen proberen velen van ons het thuis te overleven met de zorg voor kinderen of een zieke en tegelijk te werken. Misschien heb je je baan inmiddels verloren of dreig je je baan te verliezen. Allemaal angsten. En angst houdt ons weg bij liefde. 

  IK HEB OOK ANGST

  Ik ben een alleenstaande moeder. De vader van mijn kinderen is er helaas niet meer. En ik ben begin dit jaar begonnen als ZZP-er. Waarom? Omdat ik wil leven vanuit mijn hart. Omdat ik niet vast wilde zitten in het systeem van een corporate omgeving waarin je eigenlijk de hele dag, elke dag bezig bent met het tevreden stellen van je hogere(n). En dan komt elk jaar een ronde van oordelen. Volledig gestoeld op perceptie krijg je te horen of je het wel of niet goed hebt gedaan en 9 van de 10 keer krijg je te horen dat je zichtbaarder moet zijn in de organisatie. Daar was ik klaar mee. Ik voelde een drang om mij los te weken van het proces van “oordelen”. Ik wil meer gaan leven vanuit mijn hart. En nu zitten we in een Corona-crisis. 

  In plaats van leven vanuit mijn hart, voel ik nu angst. Angst om geen inkomen meer te hebben. Angst om ziek te worden en misschien wel dood te gaan en mijn kinderen alleen achter te moeten laten. Angst dat één van mijn kinderen ziek wordt. Angst dat een dierbare ziek wordt. Angst om geen eten meer in huis te hebben. Allerlei angstige gedachten die door mijn hoofd gaan. 

  En dan besef ik steeds meer dat de angstige gedachten mij weghouden bij mijn hart. En dat is precies wat ik nou juist niet wilde. Wat ik wel wil: nog meer vanuit mijn hart leven. Ik heb besloten dat het Coronavirus mij niet langer zal weerhouden om bij mijn hart te zijn. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe zorg je er nou voor dat die angstige gedachten verdwijnen zodat ik dichter bij mijn hart kom en weer liefde kan voelen voor mezelf en de mensen om mij heen. Want waar liefde is, verdwijnt angst. 

  HOE IK MIJN ANGSTEN TRANSFORMEER?

  Ik mediteer dagelijks. Mediteren zorgt er ook voor dat het stresshormoon, cortisol, in je lichaam vermindert. En om weer dichter bij mijn hart te komen, doe ik de volgende!

  MIJN VISUALISATIE:

  Ik ga comfortabel zitten. Adem even drie keer diep in door mijn neus en diep uit door mijn mond. Ik ontspan mijn lichaam en voel hoe ik zit. Dan ga ik heel subtiel met mijn aandacht naar mijn hart en ik visualiseer dat mijn hart er groen uitziet. Mooi lichtgroen. En dan visualiseer ik hoe mijn hele lichaam vanuit mijn hart gekleurd wordt met dit mooie groen. Liefde voor mezelf. Ik kleur alles groen. Van top tot teen. Mijn hartstreek, mijn buik, heupen, billen, benen en voeten. En vanuit mijn hart naar mijn armen. Vanuit mijn hart naar mijn keel en hoofd. Ik ben helemaal gekleurd met dit mooie lichtgroene kleur. En dan visualiseer ik mij hoe ik vanuit mijn hart de kleur groen laat stromen in mijn huis, dan in mijn straat, in onze wijk. Alles kleur ik met de stroom van lichtgroen uit mijn hart. En dan onze provincie en dan Nederland. En vanuit Nederland ga ik door. Ik heb genoeg, oneindig veel liefde voor iedereen. Ik kleur iedereen, zodat iedereen zijn of haar angsten even opzij kan zetten. En vanuit Nederland kleur ik andere delen van Europa. Italië en Spanje kleur ik helemaal groen vanuit mijn hart. Afrika krijgt ook een licht groene stroom. En zo ga ik door heel Europa om vervolgens door te gaan naar Rusland en Azië. Alle continenten kleur ik met de lichtgroene stroom uit mijn hart. Amerika, Zuid- Amerika. De Noordpool, Zuidpool, Australië, alles. Totdat de hele aarde gevuld is met de lichtgroene stroom uit mijn hart. Ik stuur liefde naar alles en iedereen hier op aarde en vooral naar de aarde. En als ik klaar ben, adem ik nog even diep in en uit door mijn mond en open ik mijn ogen zodra ik daar aan toe ben.  

  Op deze manier open ik weer mijn hart en verdwijnt de angst in mij. Want waar liefde is, is geen angst.

  En ga ik ook tijdens de Corona-crisis leven vanuit mijn hart. Niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen. 

  WANT HET IS TIJD..

  Het is tijd om onze harten te openen, niet alleen voor jezelf maar voor ons allemaal hier op aarde. Het is tijd om onszelf met elkaar te verbinden vanuit liefde. 

  Als je meer wilt weten over mediteren, kijk dan naar mijn gratis webinar op zondag 29 maart van 20u-21u.

  Je kunt mij dan ook vragen stellen. 

  Meer informatie vind je op https://www.mastermyenergy.com/meditatie-2/

  Astrid Gobardhan

  Chopra Certified Meditation Teacher

  Aanmelden voor nieuwsbrief