E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  SLUIMEREND VERLANGEN NAAR VRIJHEID

  Ik wil graag wat delen, misschien herken jij dit ook? Gisteren had ik behoefte aan frisse lucht en ben ik gaan wandelen. Onderweg kwam ik mensen tegen die normaal op werk zouden zitten. En nu opvallend vrolijk waren en met een lach gedag zeggen. Dit triggerde bij mij een bekend gevoel. Een mengeling van verdriet, dankbaarheid, angst, overgave en vertrouwen.

  In 2013 werd ik ernstig ziek, letterlijk werd ik tot stilstand gebracht. Ik had een druk en actief leven. Je kent dat wel, al die ballen tegelijker tijd in de lucht houden. Werkzaam als manager, moeder, dochter van, trainer, vriendin van. …..

  Ik negeerde een diep verlangen naar rust

  In de hectiek negeerde ik een diep verlangen naar rust, niet meer moeten, niet meer voldoen aan verwachting van anderen. Daarachter zat angst, ik kan niet zomaar mijn goed betaalde baan opzeggen, toch? Wat moest ik dan gaan doen?  Dus maar jaar in jaar uit door blijven gaan. En ik kon het goed volhouden omdat ik blij word van mensen en samen dingen ondernemen. Dat was wat ik mijzelf vertelde…en zo mijn verlangen naar rust dan weer veilig kon opbergen.

  Dat ik zelfs kon overlijden van was OK

  Totdat ik in 2013 van bijna nooit ziek, levensbedreigend ziek werd. Daar lag ik dan in het ziekenhuis. Iedereen om mij heen was bezorgd en angstig. En ik? Ik was stiekem blij dat ik alles mocht los laten. Dat ik mij mocht overgeven aan de rust en niet meer moeten. Ja dat ik zelfs kon overlijden was ook OK. Terwijl ik wel van het leven hou en mijn dierbaren, maar ik kon er niet meer van genieten. Dit besef maakte mij intens verdrietig, Dit is dus wat ik nodig had om eindelijk naar dat stemmetje te luisteren. Ook werd mij duidelijk dat ik geen keus had, dat stemmetje of intuïtie weet heel goed wat mijn purpose of levensdoel is.  Een soort navigatie in het leven. Soms ben je zo in gedachten dat je de route aanwijzing niet volgt en een ‘verkeerde’ afslag neemt. Maar gelukkig blijft de navigatie herberekenen. En als je weer met je mind in het NU bent kan je de route aanwijzingen weer opvolgen.

  Intuïtie is sterker dan leven op wilskracht

  In 2015 heb ik mijn baan opgezegd en heb ik leren luisteren naar mijn intuïtie en ook hierop te vertrouwen. Het was niet makkelijk, maar ik ben zo blij dat ik heb durven kiezen voor een leven waar ik echt blij van word. Startend vanuit, ik weet wat ik niet wil. En vertrouwen dat wat ik wel wil, wat mijn purpose is, zich gaat ontvouwen vanuit rust en in beweging blijven. Dankbaar ben ik dat nu oprecht kan zeggen, ik ben gezond en leef het leven waar ik echt blij van word.

  Hebben wij onbewust Corona gemanifesteerd?

  Corona heeft ons dagelijkse sleur ook doorbroken en een soort collectieve rust gebracht, door de opgelegde maatregelen. We kunnen niet anders. Ik vraag me af, zijn er meer mensen die dit stiekem fijn vinden. Dan bedoel ik natuurlijk niet, de nare kant van het virus en de slachtoffers. Maar de collectieve impact, het doorbreken van de sleur, even rust, niet ’s ochtends vroeg al beginnen met haasten, geen file, even tijd voor jezelf en echt aandacht voor de ander.

  En als dat zo is hoop ik dat je de kansen ziet die Corona ons ook brengt. Want wie weet hebben we deze situatie collectief gemanifesteerd, omdat we massaal verlangen naar die innerlijke rust.  En wie weet durf je te luisteren naar je stemmetje. Ik hoop dat jij je moment van stilte, van reflectie bewust kan creëren voor jezelf. En wie weet zet je een eerste kleine stap naar….

  Herkenbaar?

  “Intuition is the whisper of your soul” Jiddu Krishnamurti

  Radha Poeran

  Leefstijl- en voedingscoach

  Aanmelden voor nieuwsbrief