E-mail voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws en artikelen te ontvangen

  STRESS? HET START MET ME, MYSELF AND I 6 TIPS

  De mensen waar je mee samenwerkt heb je meestal niet zelf uitgekozen. Net zoals je familie zul je het ermee moeten doen. Het verschil is alleen dat je elke dag naar je werk moet en niet elke dag naar je familie hoeft. Maar hoe creëer je dan minder stress op het werk voor jezelf? Hier zijn 6 tips.

  1.Wees geen stressfactor voor andere mensen

  Dit lijkt een open deur, maar is het niet. Een actie lokt een reactie uit. Het begint ermee jezelf te zien als onderdeel van de oplossing in plaats van onderdeel van het probleem. Doe niet mee aan geroddel op het werk of nog meer olie op het vuur gooien als er al een probleem is. Stel jezelf in als een deel van de oplossing.

  2.Wees getuige van je eigen gedrag

  Probeer gedurende een werkdag naar jezelf te kijken, als een getuige. Neem waar hoe je je gedraagt en wat je allemaal doet. Probeer dit 1 dag en wees dan heel eerlijk naar jezelf over je gedrag. Alleen op deze manier kun je bepaalde gedragspatronen bij jezelf ontdekken en verbreken als ze niet bijdragen.

  3.Houd de lijnen open

  Jezelf isoleren werkt niet. Veel mensen zijn geneigd zich af te sluiten voor de andere mensen aan het werk. Dit is natuurlijk een manier om jezelf te beschermen. Je wilt niet gekwetst worden of je wilt geen onderdeel zijn de negatieve vibe. Je sluit jezelf af. Maar als jij jezelf afsluit kunnen anderen zich genegeerd voelen of verwaarloosd. Probeer de nadruk te leggen op het waarderen van de anderen of het wederzijds verlenen van support. Vraag de ander bijvoorbeeld naar creatieve ideeën.

  4.Maak na de lunch een wandeling buiten

  Maak er een gewoonte van om na de lunch even een frisse neus te halen. Even bewegen is niet alleen goed voor je spijsvertering, je trekt jezelf ook uit een eventuele after lunch dip. Ook zorgt het ervoor dat je je hoofd leeg maakt. Door de zuurstof van de buitenlucht goed in te ademen zorg je voor meer energie. Als jij je opgeladen voelt, ben je beter bestand tegen weerstand en zorg je ervoor dat jij in het midden van alle stress de kalmte houdt.

  5.Be the change you wish to see

  Dit is een beroemde quote van Gandhi wat eigenlijk slaat op alle aspecten in je leven. Proberen anderen te veranderen werkt niet. Als je weerstand voelt bij het zoeken naar verandering, heb je de weerstand ontmoet die altijd traagheid veroorzaakt. Maar als je een voorbeeld bent van de verandering die je wilt zien, zullen de mensen die ook willen veranderen, zich tot je aangetrokken voelen. En als er genoeg van jou zijn, zal er een beweging gecreëerd worden.

  6.Wees alert!

  Als je verlangen naar verandering wordt ingegeven door woede, ga je een stap terug en kijk je nog een keer naar je verlangen. Woede zorgt altijd voor destructie. Als je werkplek vanuit jouw perspectief totaal ongemakkelijk en oneerlijk is, is een verandering van werk waarschijnlijk je beste optie.
  Een waslijst met tips brengt geen vrede op je werk totdat je ermee begint te werken.

  Neem een ​​tip aan die je aanspreekt en probeer het in het begin voorzichtig uit.

  Het gaat erom dat je je meer ‘in controle’ kunt voelen door te handelen volgens je hoogste intenties dan door passief te zitten en een verslechterende situatie op te lossen. Een eenheid van vrede zijn, brengt innerlijke bevrediging van een speciaal soort; je verdient het om het zelf te ervaren.

  Bij Master My Energy vinden wij het belangrijk dat jij leert ontdekken aan welke knoppen jij kunt draaien om jezelf meer in balans te brengen zodat je je lekkerder voelt. We moedigen je aan om dit te gaan ontdekken bij jezelf. Fijne reis!

  Radha Poeran | Leefstijl- en voedingscoach

  Aanmelden voor nieuwsbrief