Email voor Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsletter om bij te blijven van het laatste nieuws en artikelen

  HOOFD ÈN HART = HET PERFECTE HUWELIJK

  Heb jij ook wel eens het advies gekregen; “volg je hart” of “gebruik je hoofd de volgende keer iets meer”? Hoe doe je dat dan, hoe maak je een keuze vanuit je hart of vanuit je hoofd? En als je die keuze maakt, weet jij dan wanneer echt iets uit je hart komt of uit je hoofd? Gaat het wel echt over ‘kiezen’?

  HOE BEN JIJ GEWEND OM TE WERKEN?
  Als advocaat ben ik jarenlang gewend geweest om alles vanuit het verstand te beredeneren. En toen ik gevraagd werd wat ik erbij voelde, vond ik dat erg lastig. Alsof ik het contact met mijn gevoel was verloren. Ondertussen zaten al mijn emoties in mijn onderbewuste. En de beslissingen die ik nam waren wel degelijk gebaseerd op gevoel. Ik kon dat alleen niet zo goed voelen. Door mijn meditatie practice ben ik mij bewust gaan worden wat ik voelde. Het was er al die tijd en nu kon ik er bij. Ik ben veel beter in staat geworden om bewust te worden van mijn denkpatronen. En omdat ik mij daar nu bewuster van ben geworden, kan ik deze patronen doorbreken en vernieuwen.

  WIST JE DAT MEDITATIE EEN STOFJE AANMAAKT?
  Als je mediteert, stimuleert dat de productie van GABA (Gamma-aminoboterzuur). Nieuwsgierig? Lees het wetenschappelijk onderzoek. GABA is een neurotransmitter dat de volgende stoffen verlaagt: dopamine (stofje dat verslaving stimuleert), adrenaline (daar gaat je hart sneller van kloppen) en noradrenaline (verhoogt de bloeddruk). Dit betekent dat GABA het lichaam terugbrengt naar een staat van rust. En we weten allemaal dat je het beste een beslissing kunt nemen in staat van rust.

  ÈN PLUS ÈN = ÉÉN
  Als je rustiger bent, kun je ook veel beter redeneren en dus veel beter bij je verstand. En als je rustiger bent, ben je veel beter in staat om bij je gevoel te komen. In stilte hoor je de fluisteringen van je hart. Het is dus een combinatie van zowel je hoofd als je hart. Het is niet “of, of” maar “en, en”. Je bent dan veel meer één met jezelf; je hoofd en je hart.

  MIJN TIP OM SNELLER TE ONTSPANNEN
  De volgende keer als je een beslissing moet nemen merk je misschien dat je stressniveau omhoog gaat. Laat dan de behoefte los om direct een beslissing te moeten nemen. Of de behoefte om te gaan onderzoeken of het antwoord van je hart of je hoofd komt. In plaats daarvan is het goed om te gaan mediteren. En stel jezelf dan vlak voor je meditatie de volgende vraag: Wat is het wat ik echt, echt, echt heel graag wil? En laat dan los. Sta de wijsheid van je hart en je analytisch vermogen toe om het antwoord te vinden.

  Wil je meer weten over mediteren en wat het kan doen met de hersenen kijk lees de volgende blog van Astrid Gobardhan https://www.mastermyenergy.com/2020/06/03/mediteren-hersenschors-dikker/

  Bij Master My Energy vinden wij het belangrijk dat jij leert ontdekken aan welke knoppen jij kunt draaien om jezelf meer in balans te brengen zodat je je lekkerder voelt. We moedigen je aan om dit te gaan ontdekken bij jezelf. Fijne reis!

  Radha Poeran | Voedings- en gezondheidscoach

   

  Aanmelden voor nieuwsbrief